Tenis

Djokovic'ten tenis dünyasını sarsan hata

07 Eylül 2020 Pazartesi 11:07 - Son Güncelleme 07 Eylül 2020 Pazartesi 11:31  |  Kaynak : TRT SPOR

Novak Djokovic'in ABD Açık'tan diskalifiye olması tenis dünyasını sarstı. Sırp raket, yaşananların ardından duyduğu üzüntüyü paylaşırken, turnuvada boy gösteren rakipleri olayı bir talihsizlik olarak tanımladı.

Amerika Açık'ta uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. Dünya 1 numarası tenisçi Novak Djokovic'in sinirle vurduğu top çizgi hakeminin boğazına isabet etti.

Djokovic: "Üzgünüm. İstemeden oldu"

Olay Sırp raketin turnuvadan diskalifeye olması ile sonuçlandı. Yaşananların ardından bir mesaj paylaşan Djokovic üzüntüsünü dile getirdi.

"Çizgi hakeminin durumunu kontrol ettim" diyen Sırp raket, "İyi olduğunu öğrendiğimde tanrıya şükrettim. Onu bu sıkıntıya soktuğum için aşırı derecede üzgünüm. İstemeden oldu" ifadelerini kullandı.

Busta: "Sadece çizgi hakemini yerde gördüm ve şok geçirdim"

Bir açıklama da maçta Djokovic rakibi Carreno Busta'dan geldi.

Olaya şahit olmadığını söyleyen Busta, "Sadece çizgi hakemini yerde gördüm ve şok geçirdim. Tabiki Novak'ın bunu isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Hiçbirimiz böyle bir şeyi isteyerek yapmayız. Herkes için şanssız bir andı" dedi.

Coric: "Kimse mutlu değil"

Amerika Açık'ta yoluna devam tenisçilerden Borna Corıc de yaşananları talihsizlik olarak tanımladı. Hırvat raket, "Djokovic benim arkadaşım eminim bu olaydan kimse mutlu değildir" şeklinde konuştu.

Zverev: "Djokovic ve çizgi hakemi için şanssız bir olay. Bu durumda kurallar açık"

Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ifade eden Alexander Zverev de "Djokovic ve çizgi hakemi için şanssız bir olay, bu durumda kurallar açık. Organizasyonun bu kuralları uygulamaktan başka yapacak bir şeyi yoktu" dedi.

Martina Navratilova: "Aptalca"

Tenisin efsane isimlerin Martina Navratilova ise Djokovic'in bu duruma istemeden sebep olduğunu ama yine de yaptığının aptalca olduğunu söyledi.
 

Sıradaki Haber
ABD Açık'ta Osaka ve Zverev çeyrek finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz