Tenis

Federer, Merkez Kort'ta

04 Temmuz 2022 Pazartesi 12:18 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2022 Pazartesi 12:28  |  Kaynak : TRT SPOR

Roger Federer, Merkez Kort'ta Wimbledon şampiyonlarının geçit törenine katıldı. Eski dünya bir numarası, "Bu sahada çok sayıda maça çıkabilecek kadar şanslıydım, umarım bir kez daha gelebilirim" dedi.

"Majesteleri" kariyerinin en güzel anlarını yaşadığı yere geri döndü. Tenisin efsane ismi Roger Federer, Merkez Kort'un 100'üncü yılını kutlamak için Wimbledon şampiyonlarının geçit törenine katıldı.

İsviçreli raket, 2021 Wimbledon çeyrek finalinden bu yana dizindeki sakatlık nedeniyle çok sevdiği tenisten ayrı... Ancak maç için olmasa bile korta ayak basmak Roger Federer'i oldukça heyecanlandırdı.

Federer, "Bu sahada çok fazla maç oynayabilecek kadar şanslıydım. Diğer tüm şampiyonlarla birlikte burada olmak harika. Bu saha bana en büyük kazançlarımı ve en büyük kayıplarımı verdi. 2001'de, buraya Pete Sampras ile çıktığım anı unutamıyorum. Wimbledon çoğumuza ilham verdi. Umarım bir kez daha buraya gelebilirim." diye konuştu.

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Federer, Wimbledon'da kazandığı 8 kupayla turnuva tarihinin en başarılı sporcusu... 40 yaşındaki raketin eylül ayında düzenlenecek Laver Kupası'yla birlikte hayranlarıyla yeniden buluşması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Carlos Alcaraz havlu attı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz