Tenis

Finalin adı: Serena-Muguruza

09 Temmuz 2015 Perşembe 20:31 - Son Güncelleme 08 Nisan 2017 Cumartesi 22:06

Serena Williams, Sharapova'yı 2-0 yenerek turnuvada sekizinci kez finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbedon Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, 4 numaralı seribaşı Maria Sharapova'yı 2-0 yenerek turnuvada sekizinci kez finale çıktı.

Kariyerinin 60. grand slam turnuvasında 21. grand slam zaferini hedefleyen 33 yaşındaki ABD'li Serena Wililams, bu yıl Avustralya Açık finalinde 2-0 mağlup ettiği Rus Sharapova'yı Wimbledon yarı finalinde de set vermeden eleyerek finalde İspanyol Garbine Muguruza ile eşleşti.

Karşılaşmaya tutuk başlayan ve ilk servislerini, yüzde 25 oranında oyuna sokabilen 28 yaşındaki Sharapova, üç kez çift hata yaptığı ilk oyunda servisini kırdırdı. Sharapova, Williams'ın bir sonraki oyunu da almasıyla 2-0 geriye düştü. 7 "ace" atan, ilk servislerin oyuna girmesinde yüzde 83'lük başarı yakalayan ABD'li tenisçi, beşinci oyunda ikinci kez servis kırdığı seti 6-2 hanesine yazdırdı.

Turnuva boyunca yaptığı 40'tan fazla çift hataya, ikinci setin beşinci oyununda, 40-30 gerideyken bir yenisini ekleyen Rus raket, servisini kırdırdı. Bir sonraki oyunu da puan vermeden alan Williams, 3-2 öne geçti. 2004 yılından bu yana Sharapova'ya karşı oynadığı 17 maçı da kazanan ABD'li raket, seti 6-4, baştan sonra domine ettiği maçı da 2-0 kazanarak grand slam yarı final maçlarındaki 25. galibiyetini elde etti. Kariyerinin 20. grand slam yarı finaline çıkan Sharapova ise onuncu yenilgisini aldı.

Williams, Tek kadınlardaki iki büyük ismin karşı karşıya gelmesi dışında bir heyecana sahne olmayan maçta, grand slam'lerdeki 279. galibiyetini elde etti. 33 yaşındaki Williams böylece 22 grand slam zaferini yakalamak istediği Alman Steffi Graf'ı geçerek "en fazla grand slam maçı kazanan 3. kadın tenisçi" oldu. Wimbledon'ı teklerde 9 kez kazanan Martina Navratilova'nın 306 maçla ilk sırada yer aldığı listenin 2. sırasında 290 galibiyetle Chris Evert bulunuyor.

Tek kadınlarda cumartesi günü oynanacak final maçında 1 numaralı seribaşı Serena Williams, kariyerinde ilk kez finale çıkan 20 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Muguruza rüzgarı devam ediyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz