Tenis

Fransa Açık'ta dev kapışma! Nadal mı, Djokovic mi?

10 Ekim 2020 Cumartesi 14:18 - Son Güncelleme 10 Ekim 2020 Cumartesi 14:30  |  Kaynak : TRT SPOR

Nefesler tutuldu, gözler Rafael Nadal ile Novak Djokovic arasında oynanacak Fransa Açık erkekler finaline çevrildi. İşte dev karşılaşma öncesi dikkat çeken notlar...

Sezonun son grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta tek erkekler finali büyük heyecana sahne olacak.

Tek erkekler finalinde 12 Fransa Açık şampiyonluğu bulanan Rafael Nadal ile dünya 1 numarası Novak Djokovic karşı karşıya gelecek.

Formda bir sezon geçiren 33 yaşındaki Djokovic, İspanyol raketi yenmesi halinde, bütün grand slam turnuvalarında en az ikişer kez şampiyonluğa ulaşan tek isim olacak.

Nadal, finali kazanması halinde turnuvadaki 100'üncü galibiyetine ulaşacak. Tecrübeli raket, grand slam turnuvalarında 100 galibiyet gören erkeklerde ikinci, toplamda ise beşinci isim olacak.

İki tenisçinin bugüne kadar karşılaştığı 55 maçta Djokovic 29, Nadal ise 26 kez korttan galibiyetle ayrıldı. Grand slam turnuvalarındaki 15 randevuda ise, İspanyol tenisçi 9 galibiyetle rakibine üstünlük kurdu.

Turnuvanın finaline kadar set vermeden gelen Nadal, bu başarıyı Djokoviç karşısında da sergilerse, set kaybetmeden 4 şampiyonluk yaşayan ilk tenisçi olacak.

Fransa Açık'ta şampiyonluğa ulaşan sporcu, 1.6 milyon euro para ödülünün de sahibi olacak. Finalist ise 850 bin euro para ödülüyle Paris'ten ayrılacak.

Sıradaki Haber
Roland Garros'ta finalin adı belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz