Tenis

Fransa Açık'ta kura çekimi yapıldı

22 Mayıs 2015 Cuma 15:22 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2015 Cuma 15:25

Marsel İlhan'ın ilk turdaki rakibi 8 numaralı seri başı İsviçreli Wawrinka oldu

Tenis sezonunun ikinci "grand slam" turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) kura çekimi yapıldı.

Roland Garros Müzesinde gerçekleştirilen kura çekimine, geçen yılın şampiyonları Rus Maria Sharapova ve İspanyol Rafael Nadal katıldı.

Tek erkekler dünya sıralamasında 82. sırada bulunan milli tenisçi Marsel İlhan, turnuvaya 8 numaralı seri başı olarak katılan İsviçreli Stanislas Wawrinka ile eşleşti.

- Tek kadınlar

Dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams'ın elemelerden gelecek isimle karşılaşacağı tek kadınlar ilk turunda, 2 numaralı seri başı Sharapova'nın rakibi Estonyalı Kaia Kanepi oldu.

Geçen yılın finalisti dünya 3 numarası Rumen Simona Halep'in ilk turdaki rakibi Rus Evgeniya Rodina olurken, 4 numaralı seri başı Çek raket Petra Kvitova, Hırvat asıllı Yeni Zelandalı Marina Erakovic ile eşleşti.

Danimarkalı 5 numaralı seri başı Danimarkalı Caroline Wozniacki'nin İtalyan Karin Knapp ile karşılaşacağı ilk turda, Kanadalı 6 numaralı seri başı Eugenie Bouchard ile Fransız Kristina Mladenovic, 7 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic ile Kazak Yaroslav Shvedova mücadele edecek.

- Tek erkekler

Tek erkeklerde turnuvaya 6 numaralı seri başı olarak katılan son şampiyon Nadal, ilk turda Fransız Quentin Halys ile karşılaşacak.

Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic'in Finlandiya'dan Jarko Nieminen ile eşleştiği turnuvada, 2 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer, Çek tenisçi Tomas Berdych ve İskoç Andy Murray elemelerden çıkacak isimlere rakip olacak.

Turnuvada 5 numaralı seri başı Japon Kei Nishikori, Fransız Paul-Henri Mathieu karşısında, 7 numaralı seri başı İspanyol David Ferrer ise Slovak Lukas Lacko ile 2. tura çıkma mücadelesi verecek.

Sıradaki Haber
Çağla Büyükakçay elendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz