Tenis

İlk finalist Djokovic

04 Temmuz 2014 Cuma 18:28 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2014 Cuma 18:35

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde ilk finalist Novak Djokovic oldu

Sezonun üçüncü "grand slam" tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerde Sırp Novak Djokovic, Bulgar rakibi Grigor Dimitrov'u 3-1 yenerek turnuvada ikinci kez üst üste finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında oynanan maçta tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı ile 11 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov karşılaştı.

Maçın ilk setinde oyunun kontrolünü ele alan Djokovic, etkili servisleriyle Dmitrov'un setini kırdı ve rakibinden daha az basit hata yaparak 27 dakika sonunda ilk seti 6-4 aldı.

Karşılaşmanın ikinci setinde etkili "winner"larıyla daha iyi bir performans sergileyen Dimitrov, 8. oyunda Djokovic'in setini kırmayı başardı ve seti 6-3 alarak durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette birbirinin servisini kırmakta zorlanan iki tenisçinin mücadelesi uzun rallilere sahne oldu. Bu sette Dimitrov'a karşı servis atışından 8 kez doğrudan sayı alan Djokovic, "tie-break"te rakibini 7-2 yenerek setlerde 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın son setinde de iki raket birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Daha atak bir oyun sergileyerek file önünde daha çok puan elde eden Dmitrov karşısında Djokovic, tecrübesiyle oyuna tutundu.

Bir kez daha "tie-break"e giden oyunda Dmitrov, durumu 6-3'e getirerek üç kez set puanı alma fırsatını teperken, müthiş bir geri dönüşe imza atan Djokovic, tie-break'i 9-7, maçı da 3-1 kazanarak finale çıkan ilk tenisçi oldu.

Kariyerinde 8 "grand slam" tenis turnuvasından zaferle ayrılan Sırp tenisçi, bu sonuçla üst üste ikinci kez Wimbledon'da adını finale yazdırmış oldu. Novak Djokovic, Wimbledon'daki tek zaferini, 2011'de finalde Rafael Nadal'ı 3-1 yenerek elde etmişti.

Öte yandan, dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova da maçı izleyenler arasında yer aldı.

Sıradaki Haber
Bouchard ilk kez finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz