Tenis

Nadal'dan suç duyurusu

15 Mart 2016 Salı 00:12 - Son Güncelleme 14 Mart 2016 Pazartesi 22:14

Eski Fransa Sağlık ve Spor Bakanı Bachelot hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Eski Fransa Sağlık ve Spor Bakanı Roselyne Bachelot tarafından doping yapmakla suçlanan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, hakkını yasal yollardan aramak için gerekli işlemleri başlatacağını bildirdi.

İndian Wells Tenis Turnuvası'nın ikinci turunda Lüksemburglu rakibi Gilles Müller'i eleyen Nadal, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İspanyol tenisçi, kendisini doping yapmakla suçladığı için Bachelot hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "İlk defa bu tip suçlamalara maruz kalmıyorum ama bu kez son olacak çünkü suç duyurusunda bulunacağım. Artık bu suçlamalardan yoruldum. Geçmişte umursamıyordum ama bundan sonra böyle yapmayacağım" diye konuştu.

Bachelot'un Fransa gibi büyük bir ülkede bakanlık yaptığını ve doping gibi bir suçlamayı yapamayacak kadar ciddi olması gerektiğini kaydeden Nadal, kariyerinde her zaman çok çalıştığını ve doğru yolda yürüdüğünü ifade etti.

Fransa'da 2007-2010 yıllarında sağlık ve spor bakanı olarak görev yapan Bachelot, Fransız medyasına, "Nadal'ın bir süre kortlardan uzak kaldığı meşhur sakatlığını biliyoruz. Bir kontrolde pozitif çıkmıştı ve bunu sakatlık mazeretiyle örttü" şeklinde demeç vermişti.

Bachelot'un suçlamaları karşısında Real Madrid Kulübü ve İspanyol basketbolcu Pau Gasol gibi İspanyol spor dünyasının önemli isimlerinden Nadal'a destek veren mesajlar yayımlanmıştı

Sıradaki Haber
VİDEO | Sharapova'ya doping cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz