Tenis

Nadal'dan sürprize izin yok

29 Mayıs 2018 Salı 19:55 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2018 Salı 19:59

Roland Garros tek erkekler ilk tur maçında dünya 1 numarası Rafael Nadal, rakibi Simone Bolelli'yi 6-4, 6-3 ve 7-6'lık setlerle mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı.

Kariyerinin 11. Roland Garros zaferini kazanma yolunda ilk maçına etkili bir başlangıç yapan Nadal, ikinci setin ilk oyununda servis kırdırmasına karşın yaklaşık bir buçuk saatte setlerde durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sette de servis kıran ilk taraf Bolelli olurken, sette durum 3-0 İtalyan tenisçi lehineyken yağmur sebebiyle maça ara verildi ve 28 Mayıs Salı günü tamamlanması gereken maçın son bölümü bugüne sarktı.

Kaldığı yerden devam eden maçta rakibinin ilk servis oyununu kazanarak üçüncü sette durumu 3-3'e getiren Nadal, setin devamında ise Bolelli'nin direnciyle karşılaştı. Devamındaki servis oyunlarına tutunarak seti tie-break'e götüren İtalyan tenisçi, bu oyunda da durumu 6-3'e getirerek üç kez set puanı şansı yakaladı. Ancak pes etmeyen Rafa, üst üste kazandığı puanlarla durumu tersine çevirdi ve 11-9'luk tie-break sonucuyla üç saat süren maça nokta koymayı başardı.

Maç boyunca puan vuruşu sayılarında 30-44 ile rakibinin gerisinde kalan Nadal, buna karşın 58 basit hata yapan Bolelli karşısında sadece 25 basit hata yaparak fark yarattı.

Rafael Nadal'ın ikinci turdaki rakibi, Joao Sousa'yı set kequinoxe://Story/6779429aybetmeden mağlup eden dünya 78 numarası Arjantinli Guido Pella olacak.
 

Sıradaki Haber
Fransa Açık'ta Wawrinka elendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz