Tenis

"O herhangi biri değil"

08 Ocak 2022 Cumartesi 19:38 - Son Güncelleme 08 Ocak 2022 Cumartesi 20:02  |  Kaynak : TRT SPOR

Avustralya vizesi iptal edilen Novak Djokovic'e destek büyüyor. Sırbistan ve Avustralya'da yüzlerce kişi Djokovic için toplandı. Sırbistan Meclis Başkanı Ivica Dacic, "O herhangi biri değil, dünyanın bir numaralı tenisçisi" dedi.

Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Melbourne'de vizesi iptal edilerek mültecilerin kaldığı bir otele yerleştirilen Sırp tenisçi Novak Djokovic'e destek büyüyor.

Başkent Belgrad'ta yüzlerce kişi, Sırp tenisçi için toplandı. Protestolara Gençlik ve Spor Bakanı Vanja Udovicic'in yanı sıra Djokovic'ın ailesi de katıldı.

Sırbistan Parlamentosu önünde toplananlar, dünya 1 numarası lehine slogan attı.

Avustralya'da yaşayan Sırplar da, Novak Djokovic'i yalnız bırakmadı. Başarılı raketin tutulduğu tesisin önüne gelen sporseverler, Djokovic'in serbest bırakılması yönünde sloganlar attı.

Dacic: "Bu tür davranışlar utanç verici"

Tecrübeli tenisçinin, Avustralya'da yaşadıklarına, Sırbistan Parlamentosu da sessiz kalmadı.

Meclis Başkanı Ivica Dacic, Djokovic olayının iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyeceğini vurguladı.

Konunun siyasallaştığını belirten Dacic, "Novak'ın hiçbir suçu yok. Avustralya'ya onay aldıktan sonra gitti. Bu tür davranışlar utanç verici" ifadesini kullandı.

Sırp raketin diplomatik pasaportunun olduğunu hatırlatan Ivica Dacic, "O herhangi biri değil, dünyanın bir numaralı tenisçisi. Bu şekilde muamele görmesi alışılmadık derecede kibirli" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Avustralya'da Djokovic'ten sonra Voracova krizi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz