Tenis

Sharapova'nın rakibi Bouchard

03 Haziran 2014 Salı 18:20 - Son Güncelleme 03 Haziran 2014 Salı 18:23

Bouchard, 14 numaralı seribaşı Suarez Navarro'yu yenerek yarı finale çıktı.

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 18 numaralı seribaşı Eugenie Bouchard, 14 numaralı seribaşı Carla Suarez Navarro'yu 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Tek kadınlardaki çeyrek final maçı, sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık'ta yarı final oynayarak dikkatleri üzerine çeken 18 numaralı seribaşı Kanadalı Eugenie Bouchard ile 14 numaralı seribaşı İspanyol Carla Suarez Navarro'nun mücadelesine sahne oldu.

Bouchard, Fransa Açık'ta 2008'de de çeyrek finale çıkan Navarro karşısında 5-2 geriye düşmesine rağmen 8. oyunda servis kırdı. Peş peşe aldığı oyunlarla seti "tie break"e taşıyan Kanadalı raket, "tie break"i de 7-4 kazanarak maçta 1-0 üstünlük yakaladı.

İkinci sette hem servislerinden daha fazla puan çıkaran hem de rakibinin servislerini daha iyi karşılayan Suarez Navarro, Bouchard'ın basit hatalarından da aldığı puanlarla seti 6-2 alarak maçta durumu 1-1'e getirdi.

Final setine iki raket de servis kırarak başladı. Suarez Navarro, servis kullandığı oyundan sonra 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı ve 3-1 öne geçti. Setin devamında, basit hatalara devam etmesine karşın puanları yönlendiren taraf olan 20 yaşındaki Bouchard, 7. ve 11. oyunda servis kırarak avantajı ele geçirdi (6-5). Sonraki oyun için servis atan Bouchard, seti 7-5, karşılaşmayı da 2-1 kazanarak, sezonun ikinci "grand slam"inde de adını yarı finale yazdırdı.

Bouchard, yarı finalde 2012 yılı şampiyonu ve geçen yılın finalisti 7 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Sharapova yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz