Tenis

VİDEO | ABD Açık'ta büyük sürpriz

12 Eylül 2015 Cumartesi 22:19 - Son Güncelleme 12 Eylül 2015 Cumartesi 22:36

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda heyecan sürüyor.

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta şiddetli yağış nedeniyle ertelenen tek kadınlar yarı final maçlarında önemli sürprizler yaşandı.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 13 Eylül'e kadar devam edecek turnuvanın ertelenen maçlarında kadınlarda son 3 yılın şampiyonu, dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, İtalyan Roberta Vinci'ye 6-2, 4-6 ve 4-6'lık setlerle 2-1 yenilerek elendi.

Sezonun 3 büyük grand slam turnuvası Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon'ı kazanan Williams, 4. büyük turnuva ABD Açık'ta aynı başarıyı tekrarlayamadı. Böylece, bir sezonda 4 grand slam turnuvasını daha önce kazanan Maureen Connolly, Margaret Court ve Steffi Graf'ın ardından bunu başaracak 4. kadın tenisçi olma şansını kaçırdı.

Diğer maçta dünya 2 numarası Rumen sporcu Simona Halep ise 26 numaralı seri başı İtalyan tenisçi Flavia Pennetta'ya 6-1 ve 6-3'lük setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.

Turnuvanın finalinde tenis tarihinde görülmemiş bir ilk yaşanacak. Dünya sıralamasında ilk 20'ye giremeyen iki kadın tenisçi Roberta Vinci ve Flavia Pennetta karşı karşıya gelecek. 

Sıradaki Haber
ABD Açık'a yağmur engeli
Yükleniyor lütfen bekleyiniz