Tenis

Wawrinka finalde!

23 Ocak 2014 Perşembe 14:11 - Son Güncelleme 23 Ocak 2014 Perşembe 15:49

İsviçreli tenisçi, Berdych'i dört sette yendi.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler yarı final karşılaşmasında Stanislas Wawrinka, yarı finalde Çek Tenisçi Tomas Berdych ile karşılaştı.

Wawrinka, 6-3 6-7, 7-6 ve 7-6'lık setlerle rakibini mağlup ederek Pazar günkü finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Avustralya Açık'ta Rod Laver Arena'da oynanan 11. gün karşılaşmasında tek erkekler yarı finaline iyi başlayan taraf, İsviçreli Wawrinka oldu.

Sert servisleriyle oyunun kontrolünü eline geçiren Wawrinka, 8. oyunda Berdych'in servisini kırarak sette avantajı ele geçirdi. Kendi servis oyununda da hata yapmayan İsviçreli raket, ilk setten 6-3 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ikinci setinde sert ve etkili servisleriyle birbirine üstünlük kurmaya çalışan tenisçilerin mücadelesinde beraberlik uzun süre bozulmayınca, mücadele "tie-break"e gitti. Çek raket Berdych, kortun farklı köşelerine yolladığı sert "backhand"leriyle tie-break'te rakibine 7-1'lik üstünlük kurarak setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Maçın üçüncü setinde de öncekine yakın bir oyun sergilenirken, servis oyunlarında hata yapmayan tenisçiler, oyunu tie-break'e taşıdı. Çek Berdych'in servislerinde üst üste iki kez çift hata yapmasını iyi değerlendiren Wawrinka, sette 2-1 öne geçmeyi başardı.

Birbirlerine denk kuvvetlerin mücadelesinde dördüncü sette oyun bir kez daha tie-break'lere gitti. 69 dakika oynanan sette rakibinden daha az basit hata yapan 8 numaralı seribaşı Wawrinka, tie-break'i 7-4, maçı da 3-1 alarak adını finale yazdırdı.

Wawrinka, erkeklerde Roger Federer'den sonra bir grand slam turnuvasında finale yükselen ikinci tenisçi oldu.

Wawrinka'nın rakibi, yarın Roger Federer ile Rafael Nadal arasındaki yarı final karşılaşmasının ardından belli oldu.

İLGİLİ GALERİLER

Sıradaki Haber
Cibulkova ilk kez grand slam finalinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz