Tenis

Wimbledon'da şampiyon Murray

10 Temmuz 2016 Pazar 19:04 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2016 Pazar 19:50

Wimbledon'da mutlu sona Büyük Britanyalı Andy Murray ulaştı.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler finalinde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, 6 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic'i 3-0 yenerek turnuvada ikinci şampiyonluğunu kazandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, 2013 yılının şampiyonu 29 yaşındaki Murray, kariyerinde ilk kez grand slam finaline yükselen Karadağ asıllı Kanadalı sporcu Raonic'i 6-4, 7-6(3) ve 7-6 (2)'lık setlerle mağlup etti.

Kontrollü başlayan ve iki tenisçinin birer kez puan verdiği ilk iki oyunun ardından Murray, üçüncü oyunda maçın gidişatını değiştirebilecek erken bir servis kırma şansı yakaladı. File önünden iki kez puanla dönen Raonic'in hata yapması ve iki kez de topu auta göndermesiyle 40-30 öne geçen Murray'i saatte 215 kilometre hıza ulaşan servislerle durduran 25 yaşındaki Raonic, servisine tutundu.

İki raket, beşinci ve altıncı oyunlarda daha cimri davrandı ve puan vermeden servis oyunlarını aldı. Puanlarda 15-15 beraberlikle devam yedinci oyunda, rakibinin servislerini daha iyi karşılayan Murray, Raonic'in solundan gönderdiği iki "passing shot" vuruşundan birinde kazandığı puan ve Raonic'in "drop shot" vuruşunda topun fileye takılmasıyla servis kırma denemesinde bu kez başarılı oldu ve 4-3 öne geçti.

Kalan oyunlarda avantajını koruyan Murray, 41 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

Bir saat süren ikinci sette 4 kez servis kırma şansı yakalayan Murray, başarılı olamayınca kazananı tie-break belirledi. Raonic'in kullandığı ilk serviste puanı hanesine yazdıran ve rakibine 4, 8 ve 9. puanları veren Murray, tie-break'i 7-3, seti de 7-6 alarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Karşılaşmanın 130 dakikalık bölümünün geride kaldığı üçüncü setin beşinci oyununda puanlarda 40-15 geriye düşen Murray, maç boyunca ilk kez üzerinde baskı hissetti. Kariyerinin ilk grand slam finalinde, 20 bin kişilik merkez kortta seyirci avantajını arkasına alan formda rakibi Murray'nin servisini kıracak son puanı alamayan Raonic, oyunlarda 3-2 geriye düştü. Kalan bölümde iki tenisçinin de servisini tutunmasıyla bir kez daha tie-break'e gidildi.

Maçın başından bu yana motivasyonunu ve temposunu koruyan Murray, ikisi Raonic'in servislerinde olmak üzere ilk beş puanı hanesine yazdırdı. Tie-break'i 7-2, seti 7-6, maçı da 3-0 kazanan Murray, turnuvadaki üçüncü finalinde ikinci şampiyonluğunu yaşadı.

Toplam 2 saat 47 süren karşılaşmayı Murray, 7 "ace", 39 "winner", 12 basit ve 2 çift hatayla tamamladı. Raonic ise 8 "ace", 39 "winner", 29 basit ve 1 çift hatayla korttan ayrıldı.

Wimbledon'ı 1981, 1983 ve 1984 yıllarında kazanan ABD'li John McEnroe ile 1998 yılında Fransa Açık'ta şampiyon olan İspanyol Carlos Moya'nın antrenörlüğünü yaptığı Raonic, ilk grand slam finalinde set alamadan yenildi.

Bu arada karşılaşmayı İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate Middleton, İngiltere Başbakanı David Cameron, İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, Novak Djokovic'in antrenörü Boris Becker, ünlü aktörler Bradley Cooper, Hugh Grant ve Benedict Cumberbatch, model Irına Shayk da kraliyet locasından takip etti.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
'Brexit', Serena Williams'ı da vurdu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz