Tenis

Jankovic Radwanska'ya takıldı!

21 Temmuz 2015 Salı 19:56 - Son Güncelleme 21 Temmuz 2015 Salı 20:02

3 numaralı seribaşı Sırp Jankovic, Polonyalı Radwanska'ya 2-1 yenilerek elendi.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 3 numaralı seri başı Sırp Jelena Jankovic, Polonyalı Urszula Radwanska'ya 2-1 yenilerek, organizasyona ilk turda veda etti.

Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen turnuvanın ikinci gününde, dünya 25 numarası Jankovic, WTA sıralamasında 99. basamakta yer alan Radwanska ile karşı karşıya geldi.

Rakibi karşısında maça iyi başlayamayan Sırp tenisçi, ilk seti 6-4 kaybetti ve 1-0 geri düştü. İkinci setteki agresif oyunuyla kontrolü eline alan Jankovic, seti 6-3 alarak, skoru 1-1'e getirdi. Ancak son sette iyi savunma yaparak, Jankovic'in hatalarından yararlanan Radwanska, seti 6-2, maçı da 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Radwanska adını ikinci tura yazdırırken, turnuvaya 3. numaralı seri başı olarak başlayan Jankovic, ilk turda elendi.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'na ilk turda veda eden 3 numaralı seribaşı Jelena Jankovic, basit hatalar yaptığını belirterek, "İlk turda elenmek utanç verici bir durum" dedi.

Garanti Koza Arena'da devam eden turnuvada Polonyalı Urszula Radwanska'ya 2-1 yenilerek, elenen Sırp tenisçi, kaybettiği maçı değerlendirdi.

Jankovic, zor bir maç olduğunu, çim sezonundan sonra sert zemindeki ilk maçını oynadığını ifade ederek, müsabakayı kaybetmesinin, bu sezon yaşadığı sakatlıklarla ilgisinin bulunmadığına dikkati çekti.

Topla buluşmada zamanlama açısından problemler yaşadığını söyleyen deneyimli sporcu, "Topu yeterince hissedemedim. Maçı geri döndürmek için tüm performansımı denedim ama maalesef olmadı. Elime geçen şansları kullanamadım ve basit hatalar yaptım. İlk turda elenmek utanç verici bir durum" diye konuştu.

Jankovic, turnuvanın ardından antrenmanlarda kendini toparlamaya çalışacağını belirterek, çiftlerdeki partneri Çağla Büyükakçay ile daha iyi performans ortaya koymak istediğini kaydetti.

Organizasyonun ikinci gününde tamamlanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:

Tsvetana Pironkova (Bulgaristan)-Margarita Gasparyan (Rusya): 0-6, 7-6, 7-6

Alize Cornet (Fransa)-Yanina Wickmayer (Belçika): 6-3, 7-5

Kurumi Nara (Japon)-Vitalia Diatchenko (Rusya): 6-4, 7-6

Alexandra Panova(Rusya)-Elizaveta Kulichkova (Rusya): 6-4, 2-6, 6-1

Francesca Schiavone (İtalya)-Sesil Karatantcheva (Bulgaristan): 6-0, 6-1

Kirsten Flipkens (Belçika)-Jelena Ostapenko (Letonya): 6-2, 6-0

Ayla Aksu/Melis Sezer (Türkiye)-Misa Eguchi (Japonya)/Justyna Jegiolka (Polonya): 6-4, 6-1

Anett Kontaveit (Estonya)/Elizaveta Kulichkova (Rusya)-Zhaoxuan Yang/Lin Zhu(Çin): 6-4, 6-4

Sıradaki Haber
Melis ve Ayla 2. turda!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz