Tenis

Roland Garros'ta seyirci olacak mı?

28 Mayıs 2020 Perşembe 11:12 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2020 Perşembe 11:21

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi yüzünden 20 Eylül'e ertelenen Fransa Açık Tenis Turnuvası, Roland Garros'da seyirci olup olamayacağı merak konusu.

Fransa Tenis Federasyonu Genel Müdürü Jean-Francois Vilotte, eylül ayına ertelenen Roland Garros hakkında açıklamalarda bulundu.

Vilotte,  Fransa Açık'ı seyircililerle oynamayı tercih ettiğini söyledi.

Philippe-Chatrier kortunun çatısının yapımı sırasında konuşan Vilotte "Tüm seçenekleri düşündük.Biz aslında Roland Garros'un kapılı kapılar ardında oynanmasını istemiyoruz.Koruyucu önlemlere dikkat eden seyircilerin olmasını istiyoruz.Şunu da anlamaya çalışıyorum, restoran ve dükkanlar yeniden açılıyor ama biz seyirci alamıyoruz" dedi.

Fransız yönetici "14 hektarlık Roland Garros üzerinde konuşlandırılabilecek insan sayısını dikkate almalıyız. Bu bir futbol stadyumu değil, birçok kort var. insanları kontrol etmek için kendimizi nasıl organize edeceğimiz konusunda doğru bir ölçü bulacağız" şeklinde konuştu.

 Koronavirüs salgını nedeniyle 20 Eylül'de başlaması planlanan Roland Garros'un gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yazdan sonra pandeminin nasıl ilerleyeceğine bağlı olacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Novak Djokovic kortlara geri dönüyor.
Yükleniyor lütfen bekleyiniz