Tenis

Roma'da erken final Djokovic’in

13 Mayıs 2016 Cuma 21:13 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2016 Cuma 18:16

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda Nadal'ı yenen Djokovic, yarı finale çıktı.

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı 2-0 yenerek, yarı finale yükseldi.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan ve 4 milyon 300 bin avro para ödülü ile şampiyon sporcuya dünya sıralaması için 1000 puan kazandıran turnuvanın 5. günü, erken final ayarında çekişmeli bir çeyrek final maçına sahne oldu.

Roma'da son iki yılı peş peşe olmak üzere 4 kez ipi göğüsleyen Djokovic ile 7 kezle bu turnuvayı en çok kazanan Nadal, 10 bin kişilik merkez kortta kozlarını paylaştı. 

Çekişmeli geçen ve 2 saat 24 dakika süren mücadelenin ilk setini 7-5 kazanan isim Djokovic oldu.

İkinci sette de durum bir ara 5-4 Nadal lehine iken İspanyol raket, ele geçen set puanı şanslarını değerlendiremeyince, Djokovic durumu 5-5’e getirdi. İki raket de sonraki servis oyunlarına tutununca setin galibini belirlemek üzere tie-break bölümüne geçildi.

Uzun rallilerde rakibini hataya zorlayan ve bunda başarıya ulaşan Novak Djokovic, tie-break setini 7-4, seti de 7-6 kazanarak, maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmada Sırp raket 3, İspanyol raket ise 2 kez ace yaptı.

Bu galibiyetle Novak Djokovic, Rafael Nadal'a karşı üstün olduğu maç sayısını 26’ya çıkardı. Nadal’ın ise Djokovic karşısında 23 galibiyeti bulunuyor.

Sıradaki Haber
VİDEO | Roma'da büyük sürpriz!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz