Tenis

"Şansızlıkla kaybettik"

26 Temmuz 2015 Pazar 17:37 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2015 Pazar 17:43

"Şansızlıkla kaybettik. İstanbul'da böyle kaybetmiş olmak kötü bir his"

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda çiftlerde finalde Daria Gavrilova (Rusya)-Elina Svitolina (Ukrayna) ikilisine partneri Sırp Jelena Jankovic'le yenilerek ikincilikte kalan Türk tenisçi Çağla Büyükakçay, "Şansızlıkla kaybettik. İstanbul'da böyle kaybetmiş olmak kötü bir his" dedi.

Garanti Koza Arena'da düzenlenene basın toplantısına partneri Jankovic'le gelen Çağla, önemli bir tecrübe kazandığını aktararak, "Final oynamak baskı oluşturmadı. Jankovic'le oynadığım için anın keyfini çıkarmak istedim. Tabii ki kazanma istedim ama olmadı. Son set 4-4 olduktan sonra çorap söküğü gibi oldu. Şansızlıkla kaybettik. İstanbul'da böyle kaybetmiş olmak kötü bir his" ifadelerini kullandı.

İlerisi için umutlu olduğunu belirten Çağla, kariyeriyle ilgili, "Çiftlerle tekler arasında çok büyük fark var. Çok fazla çift oynamıyorum. Çiftler, puan dolayısıyla daha çabuk ilerleyeceğimiz bir kategori. Düzenli bir partnerim olursa daha ileri gidebilirim. WTA turnuvalarında düzenli bir şekilde çeyrek final ve yarı final oynarsam çiftlerde grand slam'lerde rahat ana tablo oynarım" şekline konuştu.

Jankovic ise, süper tie-break setinde şansız olduklarını vurgulayarak, "Çok savaştık. Son sette kolay bir volede hata yaptım. O an ritmimizi kaybettik ve geri dönemedik. Çağla'yla çok iyi bir ortaklık yaptık. Bana burada prenses gibi davranıldı. Çok gurur duyduğum bir turnuvaydı" değerlendirmesinde bulundu.

Svitolina-Gavrilova çiftinin görüşleri

Çiftlerde şampiyonluğa ulaşan Daria Gavrilova (Rusya)-Elina Svitolina (Ukrayna) ikilisi, çok mutlu olduklarını söyledi.

Svitolina, geriye düşmelerine rağmen iyi bir dönüş yaptıklarını belirterek, "İlk sette hiç mutlu değildik. Şanslarımızı iyi kullanamadık. Geriye düşmemize rağmen iyi odaklanıp şampiyon olduk. Burada kazanmak çok güzle bir duygu" dedi.

Gavrilova ise, ikinci sette Çağla'nın servisini kırdıktan sonra toparlanarak maçı kazandıklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Çağla ve Jelena ikinci oldu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz