Tenis

Teniste Becker-Djokovic işbirliği

18 Aralık 2013 Çarşamba 14:04 - Son Güncelleme 18 Aralık 2013 Çarşamba 14:06

Djokovic, eski Alman tenisçi Becker'in başantrenörü olduğunu açıkladı.

Erkekler dünya sıralamasının 2 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, efsanevi Alman tenisçi Boris Becker'i başantrenörü yaptı.

Djokovic'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 1999 yılında veda ettiği tenis kariyerine 49 tekler şampiyonluğu sığdıran Boris Becker, Sırp tenisçinin, Marian Vajda, Miljan Amanovic ve Gebhard Phil-Gritsch'ten oluşan antrenörler ekibinin başına getirildi.

Djokovic, Becker ile çalışma fırsatını yakaladığı için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "O gerçek bir efsane. Bilgisi ve tecrübesi, yeni şampiyonluklar kazanmama yardımcı olacak. 2014 sezonunda, hem 'grand slam've 'Masters 1000' turnuvaları için forma girmek hem de en iyi tenisimi oynamayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Becker ise Djokovic'in hedeflerine ulaşmasına yardım etmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını kaydederek, "Novak'ın, başantrenörü olmam için beni davet etmesinden gurur duydum. Eminim birlikte büyük işler başaracağız" değerlendirmesini yaptı.

Eski dünya 1 numarası Becker, 15 yıllık profesyonel tenis kariyeri süresince 6 "grand slam" şampiyonluğu kazandı. 17 yaşında Wimbledon'ın şampiyonluk kupasını kaldırarak, "en genç Wİmbledon şampiyonu" unvanını alan Alman tenisçi, 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda çiftlerde altın madalyanın sahibi oldu.

 46 yaşındaki Becker, Dkokovic'i, 13 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk "grand slam" turnuvası Avustralya Açık'ın yanı sıra Dubai, Miami, Monte Carlo, Roma, Fransa Açık (Roland Garros), Wimbledon, Cincinnati, ABD Açık, Şanghay, Paris ve Londra turnuvalarına da hazırlayacak.

Djokovic'in, 2006'dan beri birlikte çalıştığı Marian Vajda ise 26 yaşındaki raketin, Indian Wells, Madrid, Toronto ve Pekin turnuvalarındaki hazırlıklarından sorumlu olacak.

Sıradaki Haber
Çağla Büyükakçay 2. turda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz