Tenis

Williams kardeşler yarı finalde

05 Temmuz 2016 Salı 20:39 - Son Güncelleme 05 Temmuz 2016 Salı 17:41

Serena ve Venus Williams kardeşler, Wimbledon'da yarı finale yükseldi.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda bugün oynanan çeyrek final maçlarının ardından ABD'li Serena ve Venus Williams kardeşler ile Alman Angelique Kerber ve Rus Elena Vesnina yarı finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'a tek kadınlarda çeyrek final maçlarıyla devam edildi.

Merkez kortta günün ikinci maçında 21 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova karşısında tur mücadelesi veren son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, dokuzuncu oyunda rakibinin üst üste iki basit ve bir çift hata yapmasıyla servis kırdı ve 5-4 öne geçti. Onuncu oyunu etkili servisleriyle puan vermeden alan 34 yaşındaki Williams, 33 dakika süren seti 6-4 kazandı.

Kariyerinde 70 şampiyonluğu bulunan ve 22. grand slam zaferini kovalayan Serena Wililams, ilk sette olduğu gibi dokuzuncu oyunda servis kırarak önemli bir avantaj yakaladığı ikinci seti de 6-4 aldı ve korttan 2-0 galip ayrıldı.

Toplam 74 dakika süren mücadelede ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 90'lık başarı oranı yakalayan Serena Williams, Wimbledon'da 10, tüm grand slam turnuvalarında ise 32. kez yarı finale çıktı.

Yarı finalde Rus Elena Vesnina ile eşleşen ABD'li tenisçi, rakibiyle bugüne kadar oynadığı 4 maçı da kazanma başarısı gösterdi.

Venus Williams tecrübesiyle yarı finalde

Turnuvada 1994 yılında 37 yaşında final oynayan Martina Navratilova'nın ardından çeyrek finale yükselen en yaşlı tenisçi olan 36 yaşındaki ABD'li Venus Williams, Wimbledon tarihinin çeyrek final oynayan en düşük sıralamaya sahip beşinci sporcusu Yaroslava Shvedova'yı 2-0 yenerek yarı finalist oldu.

İki tenisçinin, beşinci ve altıncı oyunlarda birbirlerinin servisini kırdığı çekişmeli geçen ilk sette kazananı tie-break belirledi. Kazak sporcu karşısında ABD'li Williams, tie-break'i 7-5, seti de 7-6 kazandı.

Dünya klasmanında 96. sırada yer alan ve kariyerinde ilk kez turnuvada çeyrek finale çıkan 28 yaşındaki Shvedova karşısında ikinci seti domine eden Venus Williams, seti 6-2 kazanıp, korttan da 2-0 galip ayrıldı.

Kariyerinde 5 Wimbledon şampiyonluğu bulunan Williams, turnuvada 9. kez yarı finale çıktı. Deneyimli tenisçi, 2009 yılında final oynadığı turnuvadan bu yana ilk kez yarı finale yükselme başarısını gösterdi.

Kerber, 4 yıl aradan sonra yarı finalde

Turnuvanın 4 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile 5 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'in karşı karşıya geldiği ve büyük çekişmeye sahne olan maçtan, bu yılın Avustralya Açık şampiyonu Kerber galip ayrıldı.

Merkez kortta oynanan günün ilk maçına, 2014 Fransa Açık finalisti Halep tutuk başladı ve sadece bir kez puan alabildiği ilk iki oyun sonrasında 2-0 geriye düştü. İki tenisçinin sekiz oyun boyunca birbirinin servisini kırdığı seriye 24 yaşındaki Halep onuncu oyunda son verdi ve durumu 5-5 yaptı. Setin 11. oyununu puan vermeden alan Kerber, rakibinin puanlarda 40-30 gerideyken yaptığı çift hatayla bir kez daha servis kırdı ve ilk seti 7-5 kazandı.

İkinci setin beşinci ve altıncı oyunlarında hatasız bir performans ortaya koyan Kerber, rakibinin iki basit hatasına beş doğrudan sayı getiren vuruşla karşılık verdi ve 4-2 öne geçti. İki tenisçinin birbirinin servisini kırdığı üst üste üç oyunun ardından Halep bir kez daha onuncu oyunda servisine tutunarak 5-5'lik dengeyi sağladı ve seti tie-break'e götürdü. Bu bölümde daha az hata yapan ve durumu 5-1'e getiren Kerber, tie-break'i 7-2, 90 dakika süren maçı da 2-0 kazandı. İki oyuncunun uzun rallilerde ve file önünde verdiği mücadeleler, seyircilerden alkış aldı.

Bu yıl Wimbledon'da oynadığı 10 seti de kazanan Kerber, 2012 yılından sonra ikinci kez turnuvada yarı finale yükseldi. 28 yaşındaki Alman tenisçi, 4 yıl önce Polonyalı Agnieszka Radwanska ile oynadığı yarı final maçını 2-0 kaybetmişti.

2011 ABD Açık, 2012 Wimbledon ve 2016 Avustralya Açık'tan sonra kariyerinde dördüncü kez yarı final bileti alan Alman tenisçi, ABD'li Venus Williams ile eşleşti. Kerber, 36 yaşındaki rakibiyle bugüne kadar yaptığı 5 maçın üçünü kazanmıştı.

Kerber, rakibiyle 2012 Londra Olimpiyatları'nda oynadığı tek çim zemin maçını 7-6'lık iki setle kazanırken, ABD'li tenisçi ise Kerber ile 2014 Montreal'de oynadıkları son maçtan 2-1 galip ayrılmıştı.

Vesnina, kariyerine yeni bir başarı ekledi

Kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasında çeyrek final oynayan ve dünya klasmanında 50. sırada yer alan Rus Elena Vesnina, 19 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'yı 2-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Fransa Açık ve ABD Açık'ta çiftlerde şampiyonluk yaşayan 29 yaşındaki Vesnina, dört kez servisini kırdığı Cibulkova'yı 6-2'lik setlerle turnuva dışında bıraktı.

Tek kadınlarda yarı final maçları, 7 Temmuz Perşembe günü oynanacak.

Sıradaki Haber
Murray zorlanmadan çeyrek finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz