Tenis

"1 numarada kalmak zor"

21 Ekim 2013 Pazartesi 12:14 - Son Güncelleme 21 Ekim 2013 Pazartesi 12:19

Jelena Jankovic, şampiyonada yer almanın kendisi için başarı olduğunu söyledi.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da mücadele edecek Sırp tenisçi Jelena Jankovic, yeniden sezon sonu şampiyonasında yer almasının kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Polat Renaissance Otel'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jankovic, 5. kez sezon sonu şampiyonasında yer alacağını belirterek, "İlk defa İstanbul'da oynayacağım. Gerçekten şampiyonada yeniden oynuyor olmak çok heyecan verici. Benim için büyük bir başarı oldu. Yılbaşından bu yana çok çalıştım. Avustralya'da sakatlandım, 3 hafta antrenman yapamadım. Ancak gösterdiğim büyük çabanın sonucunda buraya geldim" diye konuştu.

Jankovic, spora ne kadar daha devam edeceğiyle ilgili soru üzerine, "28 yaşındayım ve oyunlarımda iyileştirmeye gideceğim. Zihinsel olarak daha fazla kendime güveniyorum. Gelecek sene hedefim ilk 5'e girmek" ifadelerini kullandı.

Sırp tenisçi, 2008 yılında dünya 1 numarası olduğunu, orada kalmanın zorluğunu iyi bildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"2008 yılında dünya birincisi olmak özeldi. Geçen yıl sakatlandım ve iyi bir şekilde çalışamadım. Kendime olan güvenimi kaybettim. Kortta kendimi muhteşem hissetmiyordum. Benim için değişiklik yapma zamanı gelmişti, bunu yapabildim. En üst düzeyde kalmak için çok çalışmalısınız. Ancak sakatlanırsanız istediğiniz şekilde çalışamıyorsunuz. Dolayısıyla profesyonel bir sporcu için iniş çıkışlar normal. Şimdi artık ilk 10'dayım ve 28 yaşındayım. Daha fazla bilgi ve deneyim sahibiyim. Sanıyorum tenis kariyerimde daha fazla şey yapabilirim. Daha sıkı çalışmaya hazırım. Antrenman yapmadan yüksek düzeye çıkmak mümkün değil."

Kendisini yaşlı hissetmediğini vurgulayan Jankovic, şunları kaydetti:

"Muhteşem hissediyorum ve kendime inanıyorum. Yüksek düzeyde performans göstermemi engelleyecek herhangi bir şey yok. Kendimi yaşlı hissetmiyorum. Serena 32 yaşında en iyi tenisini oynuyor. Kariyerinin en iyi yılını geçiriyor. Bu çok yüreklendirici oluyor. İnsanlar yaşlandıkça daha olgunlaşıyor, bilgiyi avantaja dönüştürebiliyorsunuz. Gençlerle karşılaşınca bunu kullanıyorsunuz."

İstanbul'u çok fazla görme fırsatı olmadığını dile getiren Jelena Jankovic, "Kurban Bayramı nedeniyle birçok yer kapalıydı. Kapalıçarşı'ya gittim, ancak orada da birçok yer kapalıydı. Sanıyorum şampiyona bittikten sonra şehri gezme fırsatım olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Azarenka hazır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz