Tenis

Serena Williams yarı finalde

24 Ekim 2013 Perşembe 21:19 - Son Güncelleme 24 Ekim 2013 Perşembe 23:03

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da heyecan sürüyor.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda kırmızı grupta Çek Petra Kvitova'yı 2-0 yenen kadın tenisinin dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, grup lideri olarak yarı finale çıktı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvanın üçüncü gününde oynanan son maçta Williams, Kvitova'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk setinde 1. oyunda büyük çekişme yaşanırken, Serena Williams servisini kırdırmadı ve 1-0 öne geçti. 2. oyunda rakibinin servisini kıran ABD'li raket, servis kulandığı oyunu da alarak 3-0 öne geçti. Daha sonra iki oyuncu da servis kullandıkları oyunları alırken, 6. oyun sonunda 4-2 önde olan Williams, 7. oyunda etkili servisleriyle durumu 5-2'ye getirdi. ABD'li ünlü tenisçi, 8. oyunda rakibinin servisini kırarak, 29 dakika süren ilk seti 6-2 aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi başlayan Serena Williams, bir kez rakibinin servisini kırarak 5. oyun sonunda 4-1 öne geçti. Daha sonra iki tenisçi de servis kullandıkları oyunları alınca, dünya 1 numarası ABD'li raket seti 6-3, 1 saat 12 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.

Kırmızı grupta yaptığı 3 maçı da 2-0 ile kazanan Serena Williams, yarı finale yükseldi. Grupta ilk yenilgisini alan Petra Kvitova, Angelique Kerber'i yenerse yarı finale çıkabilecek. Karşılaşmayı Kerber kazanırsa, Alman tenisçi yarı finalist olacak. 

Sıradaki Haber
Angelique Kerber ilk galibiyetini aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz