Tenis

'Bir yıldız doğuyor'

19 Mart 2019 Salı 12:51 - Son Güncelleme 19 Mart 2019 Salı 12:55

Özel davetle geldiği Indian Wells'i kazanan 18 yaşındaki Kanadalı raket Bianca Andreescu, yeteneği ve disipliniyle göz dolduruyor. Tenis dünyası Andreescu'dan büyük işler bekliyor.

Dört Grand Slam dışındaki en büyük tenis turnuvası olarak kabul edilen Indian Wells'te kadınlarda şampiyon Bianca Andreescu oldu. Turnuva, ülkesi Kanada'da yayın hakları karmaşasından dolayı canlı olarak yayınlanmadı fakat genç raket ününü tüm dünyaya yaymayı başardı.

Finalde Angelique Kerber'i yenen Andreescu, Indian Wells'i özel davetle kazanan ilk raket oldu. Andreescu henüz 18 yaşında ve gelecek için büyük başarılar vadediyor. İsminde de anlaşılacağı üzere 2000 doğumlu Andreescu’nun ailesi Romanya’dan Kanada’ya göçtü.

Ülkesinin Toronto Star Gazetesi ilk sayfasını ona ayırdı ve 'Bir Yıldız Doğuyor' manşetini attı. Ocak ayında Caroline Wozniacki ve Venus Williams'ı yenerek bu kupanın ilk sinyallerini veren genç raket, Indian Wells'te performansını katlayarak oynadı ve karşısına çıkan tüm seribaşlarını yendi.

Andreescu bu zaferinin ardından dünya sıralamasında 178. 'likten 24. sıraya yükseldi. 

Andreescu'nun tarih yazdığı final yayın hakları karmaşasından dolayı Kanada'da yayınlanmadı ve taraftarlar buna sosyal medyadan tepki gösterdi. Kanada Başbakanı da Justin Trudeau da Twitter üzerinden genç rakete bir tebrik notu bıraktı.

Andreescu, kadınlarda eski dünya 5 numarası Eugenie Bouchard ve erkekler 3 numarası Milos Raonic'ten sonra Kanada'nın tenisteki en büyük umudu oldu. Şimdi sıra kendini Grand Slam'de göstermekte. Daha önce hiçbir Kanadalı raket bir Grand Slam kazanamadı.  

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
İlk maçını kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz