Tenis

"Bu kez tecrübe kazandı"

19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:25 - Son Güncelleme 19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:28

Finale yükselen iki numaralı seri başı İtalyan Vinci, maç sonrası açıklama yaptı

"TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde finale yükselen 2 numaralı seri başı İtalyan sporcu Roberta Vinci, genç rakibi karşısında tecrübesiyle kazandığını söyledi.

Vinci, 16 yaşındaki Hırvat tenisçi Ana Konjuh ile yaptığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu sene Yeni Zelanda'daki WTA turnuvasında rakibine kaybettiği maçı hatırlatarak, "Bu kez tecrübe kazandı ve 1-1 olduk" dedi.

Maç sırasında esen rüzgar nedeniyle zorlandığını dile getiren 31 yaşındaki dünya 24 numarası, "Ben hep slice (kesme) oynuyorum. Bugün de slice oynamaya çalıştım. Konjuh, bazı atışlarıma iyi cevap verdi. Odaklanarak oynamaya çalıştım. Rüzgar nedeniyle şartlar oldukça zordu ve rakibim de iyi oynadı. Bazen daha agresif oynuyorum ama bugün rüzgardan dolayı daha normal oynamak zorunda kaldım" diye konuştu.

Vinci, geçen hafta Bükreş'teki WTA turnuvasını finalde kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, bu durumun üzerinde bir baskı oluşturmadığını vurgulayarak, "Geçen haftaki turnuva bana baskı unsuru oluşturmadı. Geçen haftaki finale oranla daha iyi oynamaya çalışacağım. Şimdilik rakibimin kim olduğunu bilmiyorum. Ama öyle veya böyle bir final maçı. Kendime güveniyorum. İyi durumdayım ve elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadelerini kullandı.

Turnuvanın 1 numaralı seri başı Danimarkalı Caroline Wozniacki ile finalde karşılaşma olasılığı bulunduğunun aktarılması üzerine ise İtalyan tenisçi, "Caroline, eski dünya 1 numarası. Çok turnuva kazandı. Açıkçası benden daha deneyimli. Çok zor olacağı kesin. Şu anda yarı finaldeki performansımdan çok memnunum. Final maçını şimdilik düşünmüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
"Sürpriz"e Vinci "dur" dedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz