Tenis

Çağla Büyükakçay'dan da kötü haber

16 Temmuz 2014 Çarşamba 00:04 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2014 Çarşamba 00:10

Milli tenisçi Büyükakçay, ana tablo 1. tur maçında İstanbul Cup'a veda etti.

"TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda milli tenisçi Çağla Büyükakçay, ana tablo 1. tur maçında elendi. İpek Soylu'nun ardından Çağla Büyükakçay'ın da elenmesiyle, tekler ana tabloda Türk oyuncu kalmadı.

Çağla Büyükakçay, karşılaşma sonrası yaptığı açıklama, inişli çıkışlı bir oyun oynadığını ifade ederek, "Üzerimde baskı vardı" dedi.

Koza World of Sports Arena'da gerçekleştirilen turnuvanın ikinci gününde, Çağla Büyükakçay, merkez kortta yapılan tekler ana tablo 1. tur maçında, 8 numaralı seri başı Çek sporcu Karolina Pliskova'ya 4-6, 6-3 ve 0-6'lık setlerle yenildi.

Karşılaşmanın ilk setinde iki raket de servis oyunlarını alınca, 8. oyun 4-4 berabere geçildi. 9. oyunda rakibinin servisini kıran Pliskova, ilk seti 6-4 aldı. İkinci sette 5. oyunda servis kıran Çek raket, 3-2 öne geçti. Ancak iki kez rakibinin servisini kırıp, arka arkaya 4 oyun alan Çağla Büyükakçay, seti 6-3 kazandı. Üçüncü sette oyuna ağırlığını koyan dünya 47 numarası Pliskova, seti 6-0 alarak, 2. tura yükseldi. Turnuvada ana tabloya "wild card" ile katılan Çağla Büyükakçay, ilk turda elendi.

Maçın başında ilk oyunda, aniden başlayan yağmur nedeniyle karşılaşmaya ara verildi. Yağmurun durmasının ardından kortun zemini görevliler tarafından havlularla kurutuldu. Karşılaşmaya yaklaşık yarım saat aranın ardından, kaldığı yerden devam edildi.

"Üzerimde baskı vardı"

Pliskova'ya yenildiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çağla, rakibiyle daha önce 3 kez karşılaştığını belirterek, "Karolina ile daha önce 3 kez oynamıştık. Servislerinin çok agresif olduğunu biliyordum. Bu yüzden üzerimde bir baskı vardı" diye konuştu.

Karşılaşmada istediği şeyleri yapamadığını anlatan milli tenisçi, "Oyun içinde çok inişli çıkışlı performans gösterdim. Bazı zamanlarda planlarım çok iyi yürüdü. İlk seti bile kazanabilirdim ama olmadı. İstanbul'da oynamayı çok tercih etmiyorum. Bir maç kaybediyorsunuz yorumlar çok sert olabiliyor. Tabii ki üzgünüm, kendi evimde maçı kazanmak isterdim" ifadelerini kullandı.

Türk oyuncular elendi

İpek Soylu'nun ardından Çağla Büyükakçay'ın da elenmesiyle, tekler ana tabloda Türk oyuncu kalmadı. Türk oyunculardan Pemra Özgen, Melis Sezer ve Ayla Aksu, elemelerin ilk turunda turnuvaya veda etmişti.

Roberta Vinci ikinci turda

Turnuvanın 2 numaralı seri başı İtalyan Roberta Vinci, ilk turu rahat geçti. İtalyan raket, merkez kortta oynanan ana tablo 1. tur maçında ABD'li Anna Tatishvili'yi 6-2 ve 6-2'lik setlerle yenerek, ikinci tura çıktı.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta çiftlerde yapılan ilk tur maçlarında ise Misaki Doi (Japonya)-Elina Svitolina (Ukrayna) ikilisi, Mandy Minella (Lüksemburg)-Stefanie Voegele (İsviçre) ekibini 7-6 ve 6-2, Ukraynalı Yuliya Beygelzimer-Olga Savchuk çifti, Raluca Olaru (Romanya)-Shahar Peer (İsrail) ikilisini 6-0 ve 6-2, Julia Glushko (İsrail)-Sandra Klemenschits (Avusturya) çitfini 6-3, 3-6 ve 11-9'luk setlerle yenerek ikinci tura yükseldi.

Sıradaki Haber
Wozniacki zorlanmadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz