Tenis

Wimbledon şampiyonu tenisi bıraktı

15 Ağustos 2013 Perşembe 17:42 - Son Güncelleme 30 Ağustos 2013 Cuma 17:42

Son Wimbledon şampiyonu Marion Bartoli, artık sakatlıklarla başa çıkamadığını if

Kadın Tenisçiler Birliğinin (WTA) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ABD'nin Ohio eyaletinde düzenlenen Cincinnati Açık Turnuvası'nın ikinci turunda dünya sıralamasının 22'ncisi Rumen Simona Halep'in, 3-6, 6-4 ve 6-1 yendiği Bartoli, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında aktif spor hayatına son verdiğini açıkladı.
 
"Üzgünüm ama bu, kariyerimin son maçıydı" diyerek sözlerine başlayan 28 yaşındaki tenisçi, sene başından beri birçok sakatlıkla boğuştuğunu belirterek, "Gerçekten elimden geleni yaptım ve Wimbledon boyunca tüm enerjimi tükettim. Vücudumdaki tüm enerjiyi verdiğimi hissediyorum. Sonsuza kadar benimle kalacak bir rüyayı gerçekleştirdim ancak bedenim artık dayanmıyor" diye konuştu.
 
Bartoli, uzun süredir çıktığı karşılaşmalarda 45 dakika geçtikten sonra her yerinde ağrılar hissettiğini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Aşil tendonum oldukça acıyor, omuz, bel ve kalçam da. Sert kort başta olmak üzere maçlardan sonra düzgünce yürüyemiyorum. Bir tenisçi vücudunu uzun yıllar kullanır ve evet, benimkinin işi artık bitti."
 
Hala kariyerinin başındaki kişi olduğunu dile getiren Bartoli, "Arkadaşlarıma, çalıştığım kişilere ve insanlara karşı dürüst ve sadık olduğumu düşünüyorum. Saygı gösterdim ve saygı gördüm. 'Marion Bartoli nasıl biriydi' diye sorulduğunda, 'Hoş bir insan' yanıtının verilmesi, en çok gurur duyduğum şey" dedi.
 
Kariyerinde 8 tekler zaferi bulunan, bu yılki şampiyonluğu dışında 2007'de Wimbledon'da finale, 2011'de Fransa Açık'ta yarı finale yükselen Bartoli, emekliliğinde ne yapacağına dair bir fikri olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:
 
"Hayatta tenis dışında da yapılacak birçok şey var, bir şeyler bulacağıma eminim. Tenis oyuncusu olarak yaşanacak deneyimler kadar bir kadın, bir eş, bir anne olarak da tadılabilecek tecrübeler var."
 
Sezonun üçüncü "grand slam" tenis turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde Alman Sabine Lisicki'yi 2-0 yenen Bartoli, hem kariyerinin ilk "grand slam" zaferini elde etmiş hem de profesyonel tenisçilerin, amatör oyuncularla karşılaşmasına izin verildiği 1968 yılından (açık dönem) bu yana "grand slam" kazanan en yaşlı 5'inci kadın tenisçi olarak tarihe geçmişti. 
Etiketler : Wimbledon
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz