Tenis

Yarı finalistler belli oldu

24 Temmuz 2015 Cuma 18:05 - Son Güncelleme 24 Temmuz 2015 Cuma 18:08

Teklerde Polonyalı raket Radwanska ile Ukraynalı Tsurenko yarı finale çıktı.

 TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda, Polonyalı raket Urszula Radwanska ile Ukraynalı Lesia Tsurenko yarı finale çıktı.

Garanti Koza Arena'da turnuvanın beşinci gününde teklerde çeyrek final maçları başladı.

İlk 7 seri başı raketin çeyrek finali göremeden elenmesiyle turnuvanın en büyük favorisi olan 8 numaralı seri başı tenisçi Tsvetana Pironkova, ilk sette 2-0 öne geçmesine rağmen, Radwanska üst üste 6 oyun alarak seti 6-2 kazanıp 1-0 öne geçti.

İkinci sette oyuna ağırlığını koyan Bulgar raket Pironkova, seti 6-3 alarak durumu 1-1'e getirdi.

Son set büyük çekişmeye sahne oldu. Raketler sürekli birbirlerinin servislerini kırınca 12 oyun sonunda 6-6 eşitlik oldu ve galibi belirlemek için tie-break oyunu yapıldı. Tie-break'e çok iyi başlayan Radwanska, 6-1'lik üstünlük yakaladı. Rakibinin yakaladığı 5 defa maç puanı hakkına rağmen oyundan kopmayan Pironkova, durumu 6-5'e kadar getirdi. Radwanska, şansının yardımıyla topun fileye çarpıp rakip yarı alana düşmesiyle sayıyı aldı ve tie-break 7-5, seti 7-6, 2 saat 16 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Turnuvada böylelikle ilk 8 seri başı raket elenmiş oldu.

- Tsurenko da yarı finalde

Teklerde bir diğer çeyrek final mücadelesinde iki Ukraynalı tenisçi Kateryna Bondarenko ile Lesia Tsurenko korta çıktı.

Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk setinde 12 oyuun sonunda eşitlik bozulmayınca (6-6) setin galibini tie-break oyunu belirledi. Tie-break oyununda da raketler birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Daha az hata yapan Tsurenko, oyunu 15-13 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

Toplam 12 oyunla sonuçlanan 2. seti de 7-5 kazanan Tsurenko, 2 saat 29 dakika süren maçı 2-0 galip bitirdi. Vatandaşını eleyen Tsurenko yarı finale çıktı.

Sıradaki Haber
24 saatte 3 maç
Yükleniyor lütfen bekleyiniz