Voleybol

Artvin'de Kar Voleybolu Şampiyonası heyecanı

10 Şubat 2018 Cumartesi 19:56 - Son Güncelleme 10 Şubat 2018 Cumartesi 20:05

Türkiye Kar Voleybolu Şampiyonası, Artvin'in bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda başladı. Şampiyonada birinci olacak erkek ve kadın takımları, Avusturya'da yapılacak Avrupa Kar Voleybolu Şampiyonası'na katılacak.

Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen şampiyonaya kadınlarda 6, erkeklerde ise 9 takım katıldı.

İlk gününde 19 maç oynandı

Çift maç eleme usulüne göre oynanan organizasyonun ilk gününde 2 sahada 19 maç yapıldı.

TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şampiyonada birinci olacak erkek ve kadın takımlarının Avusturya'da gerçekleştirilecek Avrupa Kar Voleybolu Şampiyonası'na katılacağını söyledi.

Şampiyonayı ilk kez Artvin'de belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini anlatan Aslandaş, organizasyonun ülke sporu için önemli sonucu olacağını kaydetti.

Kocatepe: "Böylesine büyük bir organizasyonun ilkini Artvin'de gerçekleştirmekten mutluyuz"

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Beyaz ve yeşilin buluştuğu, etrafımızın çam ağaçlarıyla çevrili olduğu bir alandayız. Sporcularımız üşümüyor, seyircilerimiz de var. Böylesine büyük bir organizasyonun ilkini Artvin'de gerçekleştirmekten mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu organizasyona ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Müsabakaları Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Çerçi ile vatandaşlar da takip etti.

Türkiye Kar Voleybolu Şampiyonası, 11 Şubat Pazar günü yarı final maçlarının yanı sıra üçüncülük ve final müsabakası ile sona erecek.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Fenerbahçe, İnegöl Belediyespor'a geçit vermedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz