Voleybol

"Avrupa dördüncüsü olmak da iyi bir başarı"

04 Ekim 2015 Pazar 18:48 - Son Güncelleme 04 Ekim 2015 Pazar 18:52

Filenin Sultanları'nın antrenörü Ferhat Akbaş, maçın ardından bu yorumu yaptı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kadınlar Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Sırbistan'a 3-0 yenildikleri maçın, eksikleri görmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki 3'üncülük maçının ardından değerlendirme yapan Akbaş, "Avrupa dördüncüsü olmak da iyi bir başarı" dedi.

Daha iyi işler yapmak için çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Akbaş, "Bunun tek kilit noktası bu. Oyuncularımı kutluyorum. Avrupa dördüncüsü olmak da iyi bir başarı. Burada yarı finale kaldık o açıdan çok mutluyuz ama eksiklerimizi de tamamlamamız lazım" şeklinde konuştu.

Sırbistan mağlubiyetine, rakibin güçlü olmasının yanında, istedikleri oyunu sahaya yansıtamamalarının yol açtığını anlatan Akbaş, şunları söyledi:

"Birçok şeyi iyi yapamadık. Rakip de güçlü bir ekip. Oyunda özellikle iyi servis atma bölümünde problem yaşadık. İyi servis atamazsak bu tür takımlara karşı, çok güçlü smaçörleri, güçlü orta oyuncuları olan bir takıma karşı oynamak çok zor olur. Mağlubiyetin sebebini iyi servis atmamaya bağlıyorum daha çok. Buraya geldikten sonra tabii ki takımların gücü daha farklı, daha yüksekti. O yüzden biz de oyuna giremediğimiz zaman geri çevirmek çok zor oldu. İki gündür yaşadığımız şey, geri çevirmeyi başaramamamızdı."

Ankara'da yapılacak olimpiyat elemelerinin önemine değinen Akbaş, ev sahibi olarak bu kulvarda başarılı olmayı arzuladıklarını dile getirdi.

"Bu sene bizim senemiz değilmiş"

Milli voleybolcu Neriman Özsoy ise yarı finalden itibaren maçların oldukça zorlu geçtiğini ifade etti.

Eksikleri gidermeleri gerektiğinin altını çizen Neriman, "Final maçlarımız daha zorluydu, biz de şunu gördük ki bu tip rakiplere karşı direnebilmek için daha iyi çalışmak ve eksiklerimizin üzerine gitmemiz gerekiyor. Bütün takım arkadaşlarım elinden geleni yapmaya çalıştı ama olmadı, demek ki bu sene bizim senemiz değilmiş" diye konuştu.

Madalya hedefiyle Hollanda'ya geldiklerini, hedefe ulaşamadıkları için üzgün olduklarını dile getiren Neriman şöyle konuştu:

"Bütün takım arkadaşlarımız forma şansı buldu, en azından yeni jenerasyona doğru gidiyor Türkiye. 3-0 kaybetmek de hiç hoş olmadı diye düşünüyorum. Kıtalararası en zorlu şampiyona, Avrupa şampiyonası oluyor. Buradan olimpiyatlara gitme de zor oluyor Avrupa'daki takımlar çok uzun ve çok iyi takımlar. Bu takımlara karşı hazır olmalısınız gerçekten, ezberlemelisiniz. Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor."

Milli oyunculardan Hande Baladin de Avrupa'da ilk dört takım arasında yer almanın güzel olduğuna dikkati çekerek, "Hedefimiz madalya ve daha da üstü şampiyonluktu, maalesef yapamadık. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
İşte Avrupa voleybolunun en büyüğü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz