Voleybol

Bernardi'den CEV ve FIVB'ye sitem

14 Ocak 2016 Perşembe 13:05 - Son Güncelleme 14 Ocak 2016 Perşembe 11:07

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Bernardi, CEV ve FIVB'ye sitem etti.

Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından Halkbank'ta, antrenör Lorenzo Bernardi, yoğun maç trafiğinin, oyuncuları olumsuz etkilediğini belirterek, "Oyunculara çok yük biniyor. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB), sezon ortası turnuvalarına bir çözüm getirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bernardi, yazılı açıklamasında, hafta sonu yapılacak maçlarla başlayacak 2. devrenin daha zorlu geçeceğini kaydederek, "Sezonun en önemli bölümüne geldik. Bugüne kadar takımı oturtmak adına birçok çalışma yaptık. Artık bunların üzerine koyma, çalışmaların meyvelerini toplama zamanı. Her zamankinden iyi oynayıp sürekli kazanarak, puan farkını açmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun maç trafiği nedeniyle oyunculara çok yük bindiğine dikkati çeken Bernardi, şöyle devam etti:

"İlk dört takım arasına girmeyi garantilediğimizde, bazı oyuncularımızın sakatlık, yorgunluk gibi sıkıntılarını daha rahat yönetebiliriz. Onları dinlendirir, finallere sorunsuz gelmelerini sağlayabiliriz. Ligin ikinci yarısı daha zor geçecek. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümek istiyoruz. Öte yandan, sakat oyuncular ve milli takımlara gidenler nedeniyle, tam takım olarak çalışamadık. Sakatlıklar sporun doğasında var. Fakat CEV ve FIVB'nin, sezon ortası turnuvalarına bir çözüm getirmesi gerekiyor. Geçen yıl 80 maça çıkmış voleybolcularımız var. Bu yıl iki oyuncumuz ligde, Şampiyonlar Ligi ve kupada forma giyen bazı oyuncularımız ise üst üste beş eleme maçı oynayıp geldiler ve dinlenemediler. Kadromuzdaki isimlerin milli takım oyuncusu olması kalitemizi gösterir ama sporcuların üzerine çok yük biniyor. FIVB ve CEV'den bir çözüm bekliyoruz."

Ligde 2. devrenin ilk maçını 16 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacaklarını hatırlatan Lorenzo Bernardi, galibiyet serisi yakalamaları gerektiğini, bu seriye Fenerbahçe maçı ile başlamak istediklerini vurguladı.

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan fileye üç transfer birden
Yükleniyor lütfen bekleyiniz