Voleybol

''İlk 4 takım tahmini yapmak zor"

19 Ekim 2015 Pazartesi 11:29 - Son Güncelleme 19 Ekim 2015 Pazartesi 11:32

Benitez, bu sezon ligin oldukça zorlu geçeceğini kaydetti.

Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Fernando Munoz Benitez, bu sezon ligin oldukça zorlu geçeceğini söyledi.

Erkekler 1. Lig'de 24 Ekim Cumartesi günü yapılacak maçlarla başlayacak sezon öncesi, değerlendirmede bulunan İspanyol antrenör, Türkiye'deki ligin kalitesine dikkati çekerek, "Lig her yıl olduğu gibi bu yıl da zorlu geçecek ama bu sezon biraz daha farklı. Daha önce ligde ilk 4 takım tahmini yapabiliyorduk. Bu yıl takımlar çok iyi transferler gerçekleştirdi, güç dengeleri birbirine çok yakın, ilk 4 takım tahmini yapmak zor" dedi.

Geçen sezon eksikleri bulunan pozisyonları tamamladıklarını kaydeden Benitez, "Yönetim, bu kadroyu oluşturmak için ciddi çaba sarf etti. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Kurduğumuz kadrodan çok memnunum. Şu an transfere ihtiyacımız yok" diye konuştu.

"Bu yıl kim düşecek, kim ilk 6'ya girecek belli değil" diyen Benitez, böyle güçlü bir ligde antrenörlük yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Şampiyonlar Ligi'nde zor bir gruptayız"

Ziraat Bankası'nın, tarihinde ilk kez bu sezon Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini vurgulayan tecrübeli antrenör, "Bu açıdan bizim için çok önemli bir sezona giriyoruz" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'ni ilk kez deneyimleyecek takımının, zor bir grupta olduğunu belirten Benitez, şöyle devam etti:

"B Grubu'nda Fransa'dan Paris Volley, Rusya'dan Dinamo Moskova ve Almanya'dan VfB Friedrichshafen ile karşılaşacağız. Rakiplerimizin hepsi de ayrı ayrı ele alınması gereken güçlü takımlar. Şampiyonlar Ligi'ni, takımın gelişmesi ve seviye atlaması için kullanabiliriz. Bu lig, tecrübe anlamında çok faydalı olacak. Her takımla sonuna kadar mücadele edip, ne olacağını göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun Şampiyonlar Ligi'ni, takımın vizyon kazanması ve seviye atlaması açısından çok önemli buluyorum."

"Türk voleybolu vizyon sahibi oldu"

Türkiye macerasının yaklaşık 10 yıl önce İzmir'de Arkas Spor ile başladığını anlatan Benitez, o günden bugüne Türk voleybolunun büyük ivme kazandığını vurguladı.

Türkiye'deki görev süresinin ilk yıllarında, ligin 16 takımla oynandığını kaydeden Benitez, "Takım sayısı 12'ye düşürülerek organizasyon, Süper Lig seviyesine yükseltildi. Artık yapılan değişiklikler ve yatırımların olumlu sonuçlarını görmek mümkün. Türk voleybolu son yıllarda ciddi vizyon sahibi oldu" diye konuştu.

Benitez, kulüplerin de organizasyon ve projelerin önemini kavradığını, bu bilinçlenmenin, ligin gelişmesine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Takım kadrosu

Erkekler 1. Lig'in ilk haftasında, 24 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de, TVF Başkent Salonu'nda Beşiktaş ile karşılaşacak Ziraat Bankası'nın kadrosu, şu oyunculardan oluşuyor:

Hüseyin Koç, Selim Demir, Marcus Nilsson (İsveç), Oliver Venno (Estonya), Jeroen Rauwerdink (Hollanda), Cüneyt Dağcı, Emre Savaş, Koray Şahin, Eren Uğur, Cansın Enaboifo, Burak Güngör, Volkan Döne, Serkan Kılıç, Alex Ferreira (Portekiz).

Sıradaki Haber
"Tarihi bir sezon geçirmek istiyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz