Voleybol

"Şampiyon olmak istiyoruz"

15 Nisan 2015 Çarşamba 13:19 - Son Güncelleme 15 Nisan 2015 Çarşamba 13:26

Hoag: ''Arkas Spor olarak tabii ki final etabında şampiyon olmak istiyoruz''

Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde final etabında şampiyonluk mücadelesi verecek Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, "Şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Hoag, yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası'ndan sonra libero Hasan Yeşilbudak'ın sakatlığı nedeniyle play-off ilk turunda zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Tillie'nin ilk turdaki Maliye Milli Piyango maçlarında libero olarak oynadığını kaydeden Hoag, final etabına kalmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Hoag, play-off ilk turundaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ziraat Bankası ve Galatasaray-Fenerbahçe eşleşmelerinin çok daha yakın geçtiğini belirterek, özellikle ligin son döneminde iyi oynayan Galatasaray ve dengeli sezon geçiren Ziraat Bankası'nın final etabına kaldığını vurguladı.

Halbank'ın ilk turu kolay geçtiğini kaydeden Hoag, şöyle konuştu:

"Finel etabının formatı gereği takımlara fiziksel olarak çok yük binecek, taktik olarak da iyi hazırlanmamız lazım. Şu anda Tillie ve Marshall'ın dizlerinde problem var. İlk haftaki maçlarda takıma katkı verecek durumdalar. Daha sonraki hafta da Perrin'in takıma katılıp katkı vermesi mümkün gözüküyor. Zaten play-off ilk turunda olduğu gibi Halil ve Gökhan da bize katkı verecektir."

Hoag, final etabındaki her ekibin belli bir kalitesi olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes en iyi oyununu ortaya koyacaktır, zor maçlar bizi bekliyor. Arkas Spor olarak tabii ki final etabında şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluktan başka düşüncemiz olamaz. Şu anda sakatlıklar dışında takım olarak iyiyiz. Elbette sezon içinde iniş çıkışlar olabiliyor ancak sezonu 8 ay olarak düşünmemiz lazım. Takımları birbirinden ayıran çok fark yok. Final etabında hatalarımızı azaltmamız, rakiplerimize basit hatalarla sayı vermememiz lazım."

Arkas Spor'un şampiyonlukları

Ligde daha önce 2005-2006, 2006-2007 ve 2012-2013 sezonlarında elde eden Arkas Spor, ilk iki şampiyonluğunu bu sene gibi lig usulüyle oynanan maçlarda elde etti.

2005-2006'da Fenerbahçe, Halbank ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni geride bırakan Arkas Spor, bir sonraki sezon da aynı takımları geçerek mutlu sona ulaşmıştı.

Mavi beyazlı ekip 2012-2013'te play-off finalinde Halkbank'ı geçerek şampiyon olmuştu.

Program

Türkiye Erkekler 1. Voleybol Ligi Final Etabında Mersin Toroslar Spor Salonu'nda oynanacak 1. devre müsabakalarının ilkinde 17 Nisan'da Ziraat Bankası ile karşılaşacak Arkas Spor, 18 Nisan'da Galatasaray FXTCR ve 19 Nisan'da da Halkbank'la mücadele edecek.

Adana Yüreğir Spor Salonu'ndaki ikinci devre müsabakalarında ise Arkas Spor, 25 Nisan'da Halkbank, 26 Nisan'da Galatasaray FXTCR ve 27 Nisan'da da Ziraat Bankası ile oynayacak.

AA

Sıradaki Haber
Halkbank iki takımıyla finallerde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz