Voleybol

Süper Kupa Dörtlü Finalleri'ne doğru

07 Nisan 2014 Pazartesi 14:19 - Son Güncelleme 07 Nisan 2014 Pazartesi 14:23

2014 Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri başlıyor.

Voleybolda 11-13 Nisan tarihlerinde İzmir'e erkek ve kadınlarda düzenlenecek Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri öncesinde, kupada mücadele edecek takımların antrenör ve oyuncuları, İstanbul'da basının karşısına çıktı.

Burhan Felek Voleybol Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi, kulüplerin yıllardan beri süre gelen başarı grafiğinin bu yıl en üst seviyelere ulaştığını belirterek, "CEV'in düzenlediği 6 kupanın 5'inin finallerinde Türk takımları vardı. Şampiyonluklar, ikincilikler geldi. Kulüplerimizi tebrik ediyorum. Avrupa kupasına katılan kulüplerimizin birçoğu Süper Kupa'da mücadele edecek. İkinci bir Avrupa Şampiyonlar Ligi dersek herhalde yanılmış olmayız" diye konuştu.

Ekşi, Türkiye Kupası'nın isminin Süper Kupa olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Bunun da bir Süper Kupa olduğunu düşünüyorum. İsmi Teledünya Süper Kupa, sezon başındaki Spor Toto Süper Kupa'ydı. İsme takılmamak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Ekşi, toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyespor Erkek Takımı Antrenörü Nedim Özbey ve VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti'nin turnuvanın programıyla ilgili eleştirilerine karşılık, şunları söyledi:

"TVF olarak kulüplerimizle istişare yapmadan bu tip kararlar almadığımızı biliyorsunuz. Bunun İddaa ile alakası yok. Baştan alternatifler sunuyoruz, birçok kulübümüzün kabul ettiği şekilde turnuva düzenliyoruz. Bu yıl program çok sıkıştı. Bunu göz önünde bulundurarak tüm kulüplerimize bir ay önce yeni bir Teledünya Süper Kupa statüsü sunduk. Böyle bir statü değişikliğinin tek yolu 8 takımın da buna 'evet' demesiydi. Önerimiz 'birinci gün takımlar birbirleriyle oynayacak, mağlup olanlar evlerine dönecek, galipler finalde karşılaşacaklar' şeklindeydi. Kulüplerimizin tamamı buna 'evet' demediği için mevcut statüyü uygulamak zorunda kaldık. Guidetti böyle bir turnuvanın hem bayanlar hem erkeklerde dünyada ilk defa yapıldığını söylüyor. Ancak geçenlerde Fransa'da yapıldı."

Sports TV Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan ise sporda çeşitliliği ekranlara taşımayı misyon edinmiş bir kanal olduklarını, voleybolun da kendileri için özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Erkek takımlarının antrenör ve oyuncu görüşleri

Toplantıda erkekler ve kadınlarda Teledünya Süper Kupa'da mücadele edecek takımların antrenörleri ve oyuncuları da görüşlerini belirtti.

Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir'de de çok fazla taraftarlarının olduğunu belirterek, Fenerbahçe olarak iki kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. Fenerbahçe Grundig'in oyuncusu İbrahim Başaran, pazar akşamı kupayı almayı hedeflediklerini kaydetti.

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Radostin Stoychev, final oynadıkları CEV Şampiyonlar Ligi'nde ikinci olduklarını belirterek, bütün güçleriyle Teledünya Süper Kupa'ya hazırlandıklarını söyledi. Takım kaptanı Matej Kaziyski ise kupada en iyi sonucu almak istediklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Erkek Takımı Antrenörü Nedim Özbey, müzelerinde eksik olan kupayı kazanmak için mücadele edeceklerini kaydederek, "Bu kadar yoğun programda oyuncularımız inanılmaz şekilde yıprandı. İnşallah play-off sonunu herkes sakatlanmadan getirir. Burada oynanacak zorlu maçlar kulüpleri sakatlıklar açısından zor durumda bırakacaktır" diye konuştu. Takım kaptanı Özkan Hayırlı ise hedeflerinin şampiyonluk olduğun kaydetti.

Maliye Milli Piyango Erkek Takımı Antrenöre Josko Milenkoski, kulüp tarihinde ilk kez bu organizasyona katıldıklarını kaydederek, başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Takım kaptanı Nikola Gjorgiev, kendileri için çok güzel bir deneyim olacağını söyledi.

Kadın takımlarının antrenör ve oyuncularının görüşleri

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Marcello Abbondanza, kupanın çok sıkışık bir döneme geldiğini, 4 takımın da kupayı kazanacak güce sahip olduğunu aktardı. Takım kaptanı Seda Tokatlıoğlu da Dörtlü Final'in en az Şampiyonlar Ligi kalitesinde geçeceğini ifade etti.

Eczacıbaşı VitrA Yardımcı Antrenörü Alper Hamurcu kupayı kazanmak istediklerini ifade etti. Takım kaptanı Esra Gümüş Kırıcı ise çok yüksek seviyede bir turnuva olacağını, VakıfBank'ı orada yenmek istediklerini söyledi.

Galatasaray Daikin Yardımcı Antrenörü Ataman Güneyligil, böyle bir turnuvada oynayacakları için çok sevinçli olduklarını kaydetti. Takım kaptanı Neriman Özsoy, kupada başarılı olmak için mücadele edeceklerini belirtti.

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti ise voleybol tarihinde bir ilk gerçekleştiğini belirterek, "Hem erkekler hem bayanlarda böyle önemli takımları aynı zamanda oynatma başarısını gösterdikleri için TVF'ye teşekkür etmek istiyorum. Bu belki de dünya voleybol tarihinde ilk olacak. Özellikle ısınma salonları için çok hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Akşam çok geç saatlerde oynamak istemiyorum. Takımım bu organizasyona hazır. Kupayı istiyoruz" diye konuştu. Takım kaptanı Gözde Sonsırma da 3 gün çok zorlu maçlar oynanacağını, bütün takımlara başarılar dilediğini ifade etti.

Kupanın statüsü

Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri'ne kadınlarda Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe, Galatasaray Daikin ve VakıfBank, erkeklerde ise Fenerbahçe Grundig, Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Maliye Milli Piyango katılıyor.

Erkek ve kadın müsabakalarının arka arkaya oynanacağı turnuvada, lig usulü tüm takımlar birbiriyle maç yapacak. En çok puanı alan takımlar birinciliği elde edecek.

Kupanın şampiyonu gelecek sezon Türkiye'yi CEV Kupası'nda temsil etme hakkını kazanacak.

Sıradaki Haber
Arkas seyircisine güveniyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz