Voleybol

Ziraat Bankası'nın aklı "Final Etabı"nda kaldı

21 Nisan 2016 Perşembe 12:09 - Son Güncelleme 21 Nisan 2016 Perşembe 10:08

Benitez: "Hedefimiz ilk 4 içinde yer alıp şampiyonluğu kazanmaktı"

Erkekler Voleybol 1. Lig ekiplerinden Ziraat Bankası'nın antrenörü Fernando Munoz Benitez, Türk voleybolunun bu şekilde gelişimine devam etmesi halinde, dünyanın sayılı sporcularının Türkiye'ye gelmeye devam edeceğini bildirdi.

2015-2016 sezonunda Türkiye'yi CEV Erkekler DenizBank Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden 3 takımdan biri olan Ziraat Bankası B Grubu'nu lider tamamladıktan sonra 12'li play-off turunda Polonya temsilcisi PGE Skra'ya elenerek dörtlü final şansını kaybetti.

Erkekler Voleybol 1. Lig'de normal sezonu 41 puanla bitiren Başkent temsilcisi averajla Arkas Spor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un gerisinde kalarak klasman etabında mücadele etme hakkı kazandı.

İzmir'deki klasman etabı maçlarında 5. karşılaşmanın ardından liderliğini ilan eden Ziraat Bankası, ligi 5. sırada tamamladı.

Benitez'in görüşleri

Türkiye'de ilk olarak Arkas Spor'da görev yapan ve mavi-beyazlı ekibin başında Challenge Kupası'nı kazanan İspanyol antrenör Benitez, 2015-2016 sezonunu değerlendirdi.

Benitez, ligi 5. bitirmelerinden çok mutlu olmadıklarını ancak her şeye rağmen gelecek sezon Challenge Kupası'nda oynama hakkı kazandıklarını söyledi.

Ligde ilk 4 takım arasında yer almak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını kaydeden Benitez, "Hedefimiz ilk 4 içinde yer alıp şampiyonluğu kazanmaktı. Aklımız orada kaldı" dedi.

Benitez, normal sezonun son maçında ilk dördün dışında kaldıklarını hatırlatılması üzerine, "Normal sezon uzun bir periyot, birçok maç kazanıldı, kaybedildi. Sonuçta birçok faktör etkiledi sıralamayı. O yüzden çok da düşünmeye ve her şeyi son maça bağlamaya gerek yok." diye konuştu.

"Türk voleybolu yükseliş içinde"

Son dönemde Türk takımlarının ve oyuncuların yükseliş içinde olduğunu kaydeden Benitez, şöyle konuştu:

"Bu birçok takımın kendi evinde rakiplerini yenmeyi başardığını gördük Bazı kulüplerin yapılanmaları konusunda daha çok gelişmesi gerekiyor. Türk voleybolu bu şekilde gelişimine devam ederse, dünyanın sayılı sporcuları buraya gelmeye devam edecektir."

Benitez, eşinin İzmirli olduğunu o nedenle kendisi için yerinin farklı olduğunu belirterek, "İzmir ve Ankara farklı şehirler. İzmir'in insanları daha farklı. Ankara'da yaşamaktan da mutluyum, Türkiye'de bulunduğum için mutluyum." dedi.

Sıradaki Haber
Şampiyon belli oluyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz