Voleybol

"Favori VakıfBank"

14 Şubat 2014 Cuma 15:59 - Son Güncelleme 14 Şubat 2014 Cuma 16:04

Ural, VakıfBank'ın kadın voleybolunda dünyanın en iyi takımı olduğunu söyledi.

Voleybolda DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Rusya'nın Omichka ekibi karşısında iki maçı da kazanarak Dörtlü Final'e kalan Eczacıbaşı VitrA'da, 4 yıl aradan sonra gelen bu başarının sevinci yaşanıyor.

Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural, Rus takımıyla deplasmanda oynadıkları ilk maçı kazandıkları için çok ciddi avantajla rövanşa çıktıklarını belirterek, "Rus takımları güçlü ama çabuk dağılan takımlar. Rusya'daki ilk maçta işimizi çok iyi yaptık. İstanbul'daki rövanş maçının başında gösterdiğimiz ciddi dirençle ikinci maçı da kazanıp Dörtlü Final'e kalmayı başardık" diye konuştu.

Ural, 2009 yılından beri Dörtlü Final'e kalamadıklarına vurgulayarak, "Dört yıl aradan sonra Dörtlü Final'e kalmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Önceki sezonlarda hep VakıfBank'a elenmiş, Dörtlü Final'e kalamamıştık. Bu kez Rus takımını eleyip, Dörtlü Final'e yükseldik" ifadelerini kullandı.

"VakıfBank'ın kalitesini kimse tartışmıyor"
Nalan Ural, Dörtlü Final'de karşılaşacakları VakıfBank'ın, kadın voleybolunda dünyanın en iyi takımı olduğunu söyledi.

Ural, Dörtlü Final'deki 4 takımın da çok iyi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu defa Dörtlü Final, Avrupa'nın en güçlü 4 takımı arasında olacak. VakıfBank'ın kalitesini kimse tartışmıyor. Şu anda dünyanın en iyi takımı olduğunu herkes biliyor. Oraya katılan her takım kupayı kazanmak için mücadele edecektir. Avrupa kadromuzun Türkiye Ligi kadromuzdan daha seçenekli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah kazanmak istiyoruz."

"Favori VakıfBank"
Nalan Ural, Dörtlü Final'in favorisinin VakıfBank olduğunu söyledi.

VakıfBank'un uzun süren yenilmezlik serisinin ardından yenilgiler almasının normal olduğunu kaydeden Ural, "Fiziksel olduğu gibi mental yorgunluk da oluyor. Hiçbir takım yenilmezliği bu kadar uzun götüremezdi. Ancak toparlayacaklardır. Çok iyi bir takım. Dörtlü Final'in favorisinin onlar olduğunu düşünüyorum. Dörtlü Final'de tüm takımların kazanma şansı yüzde 25. Ancak VakıfBank biraz daha ağır basıyor. Dörtlü Final'in favorisi VakıfBank. Biz favori değiliz, ama favori olmayanlar da geçmiş sezonlarda kazandı" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde son 3 yıldır Türk takımlarının şampiyon olmasıyla ilgili olarak Nalan Ural, "Bu başarı ligimizin seviyesinden kaynaklanıyor. Bu sene daha da güçlü bir ligimiz var. Dünyanın en iyi oyuncuları Türkiye'yi tercih ediyorlar. Üç yabancı kısıtlamasından dolayı seçici oluyoruz. Bizde ve VakıfBank'ta dünyanın en iyi oyuncuları var. Rabita Bakü'de de iyi yabancı oyuncular bulunuyor" şeklinde konuştu.

Eczacıbaşı VitrA'nın 4. kez Dörtlü Final oynayacağını hatırlatan Nalan Ural, "Daha önce 3 kez Dörtlü Final oynadık, ancak şampiyon olamadık. Dört sene katılamadığımız için takımda bir açlık var. VakıfBank'ı 2 yıldır yenemiyoruz. Ancak Dörtlü Final'de maçlarımızı kazanıp, mutlu sona ulaşmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz