Voleybol

Galatasaray Daikin gözünü kupaya dikti

26 Mart 2016 Cumartesi 11:28 - Son Güncelleme 26 Mart 2016 Cumartesi 09:42

Galatasaray Daikin, Rusya'dan CEV Kupası'yla dönmek istiyor.

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Ataman Güneyligil, CEV Kupası finalinde Dinamo Krasnodar karşısında kupayı kaldırmak istediklerini söyledi.

Sarı-kırmızılılar finalde Rus ekip Dinamo Krasnodar ile 29 Mart Salı günü İstanbul'da, 2 Nisan Cumartesi günü de deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Güneyligil, yaptığı açıklamada, sezon başında koydukları iki hedefi de yakaladıklarına değinerek, "CEV Kupası'nda finale çıkmak bizim için çok önemliydi. Genç kadromuza göre iddialı bir hedefti. Bunu başardığımız için çok mutluyuz." dedi.

Hedeflerinin finale çıkmakla bitmediğini belirten Güneyligil, "Sürekli bir basamak üstünü istiyoruz. Onun için finalde de kazanmayı istiyoruz. Ligde de ilk 4 içinde yer aldık. Böylece sezon başında koyduğumuz iki hedefi de yakalamış olduk. Şu anki hedefimiz CEV Kupası'nı almak ve play-off'u ilk 3 içinde bitirerek, gelecek sezon CEV Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek." ifadelerini kullandı.

"Umarım Rusya'dan kupayla döneriz"

Ataman Güneyligil, 2 Nisan'da deplasmanda yapılacak rövanş maçından kupayla dönmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Umarım Rusya'dan kupayı alır, döneriz. Bu, röportajlarda 'alacağız, geleceğiz' demek kadar kolay değil. Çıkıp savaşmak lazım. Takımımın sezon başından beri yaptığı şey, savaşmak. Bunu yine yaparsak kupayı alırız. Bunun için elimizden geleni sahaya yansıtacağız. Kupayı da kazanacağımıza inanıyoruz. Hiçbir maç için önceden yorum yapamıyorsunuz. Formanızın, armanızın kıymetini bildiğinizi sahada terinizle göstermek lazım. Şimdiye kadar gösterdiğimizi düşünüyorum."

"Önemli takımları, önemli oyunlarla yendik"

Ataman Güneyligil, CEV Kupası'nda finale çıkana kadar önemli takımlar karşısında iyi performans gösterdiklerini dile getirdi.

Finalde karşılaşacakları Dinamo Krasnodar'ın çok güçlü bir takım olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, şöyle konuştu:

"Son iki maçta karşılaştığımız Polonya temsilcisi Impel Wroclaw ile Almanya'nın Schweriner takımı çok güçlü ekiplerdi. Genç bir takımla sahada zevk alarak oynadık. Önemli takımları, önemli oyunlarla yendik. Finalde karşılaşacağımız Dinamo Krasnodar da çok güçlü bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etseler, Dörtlü Final'e kalabilecek derecede önemli bir takım. Finallerde her zaman favori olanlar, güçlü olanlar kazanmaz. Bunu futbol takımımızla UEFA Kupası finalinde Arsenal karşısında, UEFA Süper Kupa'da Real Madrid karşısında gösterdik. Final maçlarının atmosferleri her zaman farklı olur. Kim maça daha iyi hazırlanırsa, kupayı o alır."

Oyuncularının final maçlarının öneminin farkında olduğunu bildiren Güneyligil, "Arkadaşlarımızın hepsini çok önceden, altyapılardan beri tanıyorum. Onların bir araya gelip, işlerine konsantre olduklarında neler yapabileceklerini çok iyi biliyordum. Onun için bu hedefleri koydum. Final zaten başlı başına bir motivasyon kaynağı. Ekstra motivasyona ihtiyaçları olacağını zannetmiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Namağlup finale çıktı

Galatasaray Daikin, CEV Kupası'nda yaptığı 10 maçın tamamını kazanarak finale yükseldi.

Turnuvanın ilk turunda İsviçre'nin Viteos Neuchatel Üniversitesi takımı ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, iki maçta 3-2 ve 3-0'lık skorlarla galip ayrıldı. İkinci turda Belçika temsilcisi VDK Gent Dames ile eşleşen Galatasaray, maçları 3-0 ve 3-1 kazanarak adını üçüncü tura yazdırdı. Bu turda İsviçre'nin Volley Köniz ekibi ile karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, müsabakalardan 3-0 ve 3-1'lik skorlarla galip ayrıldı.

Ardından çeyrek finalde DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nden gelen Polonya takımı Impel Wroclaw ile eşleşen Galatasaray Daikin, güçlü rakibini 3-1 sona eren iki maçın sonunda turnuva dışına itti. Son olarak yarı finalde Almanya temsilcisi Schweriner ile karşı karşıya gelen Galatasaray Daikin, iki maçı da 3-0'lık skorla kazandı ve finale çıktı.

Sarı-kırmızılı takım, CEV Kupası'nda yaptığı 10 maçta yenilgi yüzü görmezken, sadece 6 set kaybetti.

Yaş ortalaması (24) bakımından turnuvanın en genç takımlarından biri olarak dikkati çeken Galatasaray Daikin'de Nihan Güneyligil en iyi manşet alan, Aslı Kalaç en iyi blok yapan oyuncular arasında ilk 5'te yer aldı.

Turnuvanın en skorer oyuncuları sıralamasında ise sarı-kırmızılı voleybolculardan Nadia Centoni 2, Cursty Jackson 9 ve Charlotte Leys ise 10. basamakta yer buldu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz