Voleybol

VakıfBank Avrupa 2'ncisi

16 Mart 2014 Pazar 19:10 - Son Güncelleme 16 Mart 2014 Pazar 20:29

Dinamo Kazan Avrupa şampiyonu oldu, VakıfBank ikincilikte kaldı.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen DenizBank Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nde VakıfBank, Rus Dinamo Kazan'a 3-0 yenildi. Dinamo Kazan, Avrupa şampiyonluğunu elde ederken VakıfBank 2. oldu.

Son şampiyon olarak yer aldığı Dörtlü Finaller'de, unvanını Dinamo Kazan'a kaptıran VakıfBank, Avrupa ikincisi olarak, bu kulvarda sezonu tamamladı.

Büyük çekişmeyle başlayan karşılaşmada ilk teknik molaya 8-7 Dinamo Kazan önde girerken, iyi savunmayla file üzerinde rakibine üstünlük kuran VakıfBank, ikinci teknik molayı 18-16 önde geçti. Son bölümde daha az hata yapan Rus ekibi, seti 25-23 kazandı.

VakıfBank, maçın ikinci setinde rakibinin direncini bir türlü kıramazken, özellikle Gamova'nın hem hücum hem de savunmadaki etkili performansı, Dinamo Kazan'ı oyunun hakimi haline getirdi. İlk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı da 16-7 önde geçen Rus ekibi, bu seti farklı bir şekilde 25-11 kazanarak skoru 2-0'a getirdi.

Üçüncü sette mücadele seviyesini biraz daha artırmasına karşın, VakıfBank'ın ortaya koyduğu oyun, maçın lehine dönmesini sağlayamadı. İlk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-14 önde bitiren Rus ekibi, seti 25-23 alarak maçı 3-0 kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan sezonun şampiyonu olarak Bakü'ye gelen VakıfBank'ı set vermeden yenmeyi başaran Rus ekibi, tarihinde ilk kez Avrupa'nın zirvesine adını yazdırdı.

Maçtan notlar

Salon: Crystal Hall

Hakemler: Susana Rodriguez (İspanya), Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti)

Dinamo Kazan: Borodakova, Del Core, Gamova, Moroz, Larson-Burbach, Startseva (Ulanova, Malkova, Voronkova)

VakıfBank: Naz Aydemir Akyol, Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy Guidetti, Brakocevic, Costagrande, Fürst (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Çağla Akın, Polen Uslupehlivan, Nikolic)

Setler: 25-23, 25-11, 25-23

Süre: 80 Dakika (30,21, 29)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz