Voleybol

Cizre'nin bilinmeyen yüzü: voleybol

02 Şubat 2015 Pazartesi 15:25 - Son Güncelleme 02 Şubat 2015 Pazartesi 15:29

Bölgesel Amatör Voleybol Ligi'ne bu sezon en çok takım Cizre'den katıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nca (TVF) düzenlenen Bölgesel Amatör Voleybol Ligi'ne bu sezon en çok takım Şırnak'ın Cizre ilçesinden katıldı.

Son aylarda yaşanan olaylar nedeniyle sık sık gündeme gelen Cizre'de gençlerin voleybola ilgisi dikkat çekiyor. TVF'nin düzenlediği 2014-2015 Bölgesel Amatör Voleybol Ligi'ne Türkiye genelinde 156'sı bayanlardan oluşan 317 takım katıldı. Cizre, 8'i bayan 25 takımla ligde yer alarak Şırnak'ı Türkiye birinciliğine taşıdı.

Tesis yetersizliği sıkıntı oluşturuyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Abdulhakim Selimoğlu, ilçe nüfusunun büyük bölümünün çocuk ve gençlerden oluştuğunu belirterek, bunların spora yönlendirilmesi konusunda yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Spora olan ilgi nedeniyle futbol, basketbol ve voleybolun yanı sıra farklı branşlarda da kurs düzenlediklerini dile getiren Selimoğlu, 14 branşta açılan kurslarda bin 500 gence eğitim verdiklerini kaydetti.

Voleybol kursuna 300'ü aşkın kişinin katıldığını dile getiren Selimoğlu, "Bölgesel Amatör Voleybol Ligi'ne 17 erkek ve 8 bayan takımımız katıldı. Voleybola büyük talep var, katılım sayısında Türkiye birincisi olduk. Bu ligdeki müsabakalarda 400'ü aşkın gencimiz voleybol oynuyor" ifadelerini kullandı.

Müdür Selimoğlu, yoğun talebi tek salonda karşılamanın mümkün olmadığını bu nedenle büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, hayırseverleri tesis yapımına katkıda bulunmaya davet etti.

Aileler artık kızlarını destekliyor

73 Cizrespor oyuncusu Ayşegül Saço (20) voleybol oynamayı çok sevdiğini belirterek, bunun için Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nu (BESYO) kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Müsabakalarda yer alarak aynı zamanda BESYO sınavına hazırlık yaptığını ifade eden Saço, "Ailem çok büyük destek veriyor. Ailede sadece annem sakatlanırım diye endişeleniyor" dedi.

Şırnak Spor Lisesi 12. sınıf öğrencisi Şerife Fidan ise il genelinde kızların spora ilgi gösterdiğini dile getirerek, son yıllarda ailelerin kız çocuklarının spor faaliyetlerine katılmasına destek sunduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda ailelerin çeşitli nedenlerle kız çocuklarını spordan uzak tuttuğunu kaydeden Fidan, BESYO'nu kazanarak spor eğitimini devam ettirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Şerife Fidan'ın ağabeyi Agit Fidan da eğitim seviyesinin yükselmesi ve feodal baskının azalmasıyla ailelerin kız çocuklarının eğitimi ve spor faaliyetlerinde yer almasına destek sunmaya başladığını kaydetti.

Voleybol oynayan 2 kız kardeşinin başarısından büyük gurur duyduğunu vurgulayan Fidan, "Büyük bir değişim var. Daha bilinçliyiz ve artık aile baskımız yok. Kızların sporda ve eğitimdeki başarılarını gördükçe çok seviniyoruz" dedi.

Voleybol müsabakalarına katılmak isteyen kızı Melek ile Batman'dan Cizre'ye geldiğini ifade eden Mirak Akın da kızına eğitim ve spor alanında tüm imkanları sunduğunu söyledi.

"Milli oyuncu Neslihan'ı örnek alıyorum"

Mithatpaşa Anadolu Kız Teknik Lisesi öğrencisi Şirin Bilgiç (15), 4 yıldır voleybol oynadığını ve çok sevdiği sporu devam ettirmek istediğini söyledi..

Aynı zamanda Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan Cizre Belediyespor oyuncusu Şen Ürün (15) ise yakınlarının desteğiyle 4 yıldır voleybol oynadığını belirterek, "En büyük hayalim profesyonel voleybolcu olmak. Milli oyuncu Neslihan'ı örnek alıyorum. Neslihan'ın maçlarını izleyip, onun yaptıklarının aynısını maçlarda sergilemek için çabalıyorum" diye konuştu.

"Amacımız ilçedeki gençleri spora teşvik etmek"

73 Cizrespor Kulüp Başkanı İlhan İverendi, BESYO mezunu 3 arkadaşıyla kulüp kurduklarını belirterek, "Amacımız ilçedeki gençleri spora teşvik etmek. Gençleri spora yönlendirdiğimiz gibi BESYO sınavına hazırlanmalarına katkı sunuyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Şampiyon VakıfBank
Yükleniyor lütfen bekleyiniz