Voleybol

Plaj Voleybolu heyecanı Antalya'da

07 Mayıs 2014 Çarşamba 15:04 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2014 Çarşamba 15:06

2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye ayağı başladı.

2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın ikinci ayağının başlangıcında, eleme müsabakaları gerçekleştirildi.

Elemelere 18 ülkeden 32 erkek ve 25 kadın takımı katılıyor. Elemelerden çıkacak 8'er takım, ana tabloda bulunan 32 erkek ve 32 kadın takımına eklenecek. Böylece ana tablo mücadeleleri 40'ar takımla yapılacak.

Şampiyona, 10 Mayıs'ta sona erecek.

Türkiye'den erkek ve kadınlarda 4'er takım katılıyor
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Antalya'da geçen yıl şampiyonanın ilk ayağının düzenlendiğini, bu yıl ise ikinci ayağın gerçekleştirildiğini söyledi.

Turnuvanın, Avrupa Voleybol Federasyonunun önemli plaj voleybolu turnuvaları arasında yer aldığını dile getiren Mutlugil, "Özellikle Antalya bölgesinin plaj voleybolu konusunda öne çıkması açısından turnuvayı önemsiyoruz. Şampiyonada erkek ve kadınlarda 4'er takımımız ana tabloda yer alacak. Tecrübe kazanarak uluslararası platform ve olimpiyatlarda Türk takımlarının önlerini açacaklarına inanıyorum" dedi.

Mutlugil, şampiyonaya katılan takımların dünya sıralamasında Türkiye'nin üzerinde bulunduklarını vurgulayarak, çoğunun olimpiyatlara giden ülkeler olduğunu kaydetti.

Bu tür turnuvalarda oyuncularının uluslararası alanda tecrübe kazanmasını planladıklarına işaret eden Mutlugil, "Burada alacağımız puanlarla ülke sıralamasında daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
''Türkiye bir plaj voleybolu ülkesi"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz