Voleybol

Plaj voleybolunda hedef, olimpiyatlar

08 Mayıs 2014 Perşembe 11:56 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2014 Perşembe 12:25

Kısa süre içerisinde olimpiyatlara katılacak Türk gençleri olacağına inanıyorum.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, kısa süre içerisinde plaj voleybolunda olimpiyatlara katılacak Türk gençleri olacağına inandığını söyledi.

Mutlugil, yaptığı açıklamada, plaj voleybolunun Türkiye'deki geçmişinin eski olmasına karşın dünya sıralamasındaki yerinin kendilerini tatmin etmediğini belirtti.

Murat Giginoğlu ve Selçuk Şekerci'den oluşan erkek takımının Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olduğunu hatırlatan Mutlugil, bu takımın Avrupa'da 14'üncü, dünya sıralamasında ise 40'lar civarında bulunduğunu ifade etti.

Kadın takımlarındaki seviyenin ise daha düşük olduğunu dile getiren Mutlugil, "Özellikle 19 yaş altı takımlara çok yatırım yapıyoruz. Bu demektir ki 5-6 sene sonra birçok yeni takımımız olacak ve genç Türk takımları uluslararası arenada oynamaya başlayacak" dedi.

Uluslararası üst düzey turnuvalara katılınmadığı ve kazanılmadığı sürece ülke puanını artıramadıklarına işaret eden Mutlugil, bunun da turnuvalara fazla takımla katılmalarını engellediğini, bunu aşmak için takımları yeniden dizayn ettiklerini ve bu takımların uluslararası müsabakalarda Türkiye'ye puan kazandırmasını beklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayan Mutlugil, bu nedenle birçok takımın turnuvalara Türkiye'de hazırlandığını anlattı.

Mutlugil, Antalya'nın iklim olarak plaj voleyboluna çok uygun olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"Öncelikle plaj voleybolundaki sporcu sayımızı artıracağız. Buna paralel olarak başarı gelmeye başlayacaktır. Okulları tarıyoruz. Çünkü plaj voleybolu apayrı bir spor. Salon voleybolundan çok farklı özellikleri bulunuyor. Bu koşullara uygun takımlar yetiştirmek zorundayız. Kısa süre içerisinde plaj voleybolunda olimpiyatlara katılacak Türk gençleri olacağına inanıyorum."

Antalya'ya Plaj Voleybolu Kamp Merkezi

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine Plaj Voleybolu Kamp Merkezi kuracaklarını bildiren Mutlugil, burada uluslararası standartlarda 4 plaj voleybolu sahası ve kondisyon salonu oluşturulacağını ifade etti.

Kamp merkezinde Antalya bölgesinde ve Türkiye'yi tarayıp oluşturdukları özellikle 19 yaş altındaki takımların uluslararası müsabakalara hazırlanmalarını sağlayacaklarını anlatan Mutlugil, bu çalışmalar neticesinde gençlerin plaj voleyboluna yönelerek kendilerini yetiştireceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

AA

Sıradaki Haber
Plaj Voleybolu heyecanı Antalya'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz