Voleybol

''Türkiye bir plaj voleybolu ülkesi"

06 Mayıs 2014 Salı 16:10 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2014 Salı 16:16

CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası başlıyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, 2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın ikinci ayağının Antalya'da yapılacağını ifade ederek, "Satellite önemli bir turnuva. Özellikle ülke puanını artırmamız için oyuncularımız başarılı olması gerekiyor" dedi.

Başkan Mutlugil, Kundu Oteller bölgesindeki Kremlin Palace Otel'de, TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Turnuva Teknik Komiseri Joep Von Iersel, organizatör Gürsel Yeşiltaş ve milli sporcularla basın toplantısı düzenledi.

Mutlugil, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nın ilk ayağını düzenlediklerini hatırlatarak, bu yıl da ikinci ayağı gerçekleştireceklerini söyledi.

Son iki senedir Antalya'daki faaliyetlerini artırdıklarının altını çizen Mutlugil, "Antalya turizm merkezi. Dünyanın bir çok plaj voleybolcusu burayı hazırlık amaçlı kullanıyor. Alanya'daki kıyı şeridinde bir çok kıta şampiyonasında oynayan oyuncular hazırlanıyor. Türkiye bir plaj voleybolu ülkesi" ifadelerini kullandı.

Mutlugil, Akdeniz Üniversitesi içerisinde yeni bir plaj voleybolu merkezi kurduklarını ve önümüzdeki hafta da açılışını yapacaklarını belirterek, Antalya'nın gerçek bir plaj voleybolu merkezi olacağını vurguladı.

Milli takımın alt yapısının bu merkezde yetişeceğini ve uluslararası turnuvalara hazırlıkların burada yapılacağını aktaran Mutlugil, açılıştan sonra U19 Plaj Voleybolu Gençlik Olimpiyatları'nın elemelerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Mutlugil, yapacakları aktivitelerle plaj voleybolunun popülerliğini ve oyuncu sayısını artırmak istediklerinin altını çizerek, "Satellite önemli bir turnuva. Özellikle ülke puanını artırmamız için oyuncularımızın başarılı olması gerekiyor. Tüm katılanlara ve takımlarımıza başarılar diliyorum. Tüm organizasyonunda desteği olan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"Şampiyona önemli bir şans"

Turnuva Teknik Komiseri Iersel de burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, turnuvaya çok iyi oyuncuların yanı sıra geleceği olan genç oyuncuların da katıldığını vurguladı.

Milli sporculardan Bahanur Şahin, daha önce salon voleybolu oynarken plaj voleyboluna geçtiğini aktararak, daha önceki turnuvalarda 3-4 kere final oynadığını söyledi.

Meliha İsmailoğlu da geçen sene plaj voleyboluna başladığının altını çizerek, bu turnuvada ilk kez Bahanur Şahin ile ekip olarak oynayacaklarını belirtti.

Murat Giginoğlu ise gene sene yarı finalde kaçırdıkları fırsatı bu sene kullanıp iyi bir derece almak istediklerini ifade etti.

Selçuk Şekerci de şampiyonaya Türkiye'nin ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Şampiyona önemli bir şans. Umarım iyi bir sonuç alır ve izleyenlere güzel performanslar izletiriz" dedi.

18 ülkeden takımlar yarışacak

7-10 Mayıs'ta WOW Otelleri'nin Plaj Voleybolu Arenası'nda yapılacak şampiyonada, 18 ülkeden 32 bayan ve 32 erkek takımı mücadele edecek. Şampiyonanın ilk gününde eleme karşılaşmaları ikinci ve üçüncü gününde ise ana tablo karşılaşmaları oynanacak.

Şampiyona, yarı final ve final karşılaşmalarının yapılacağı 10 Mayıs'ta sona erecek.

Sıradaki Haber
Voleybol'da yükselme heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz