Voleybol

World Tour Antalya Open 2015 başladı

20 Ekim 2015 Salı 12:43 - Son Güncelleme 20 Ekim 2015 Salı 16:04

42 ülkeden 112 sporcunun katıldığı turnuva eleme karşılaşmalarıyla başladı.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen World Tour Antalya Open 2015, Antalya'da başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği 42 ülkeden 56'sı kadın 112 takımın katıldığı turnuvanın ilk gününde, kadınlar ve erkeklerde eleme karşılaşmaları yapıldı.

Konyaaltı Beach Park ve Türkiye Voleybol Federasyonu Akdeniz Üniversitesi Plaj Voleybolu Merkezi'ndeki 5 kortta gerçekleştirilen karşılaşmalarda sporcular, 150 bin dolarlık ödülü kazanmak için ter döktü.

Turnuva Direktörü Oğuz Değirmenci, yaptığı açıklamada, turnuvanın ana tablo karşılaşmalarının yarın başlayacağını ifade etti.

Turnuvaya gelen sporcuların dünyanın en iyi plaj voleybolu sporcuları olduğunun altını çizen Değirmenci, organizasyonda alınacak puanların 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için sporculara katkı sağlayacağını kaydetti.

Organizasyonda Türk milli takımında 3'ü kadın 7 takımın yer aldığını anlatan Değirmenci, iki sporcularının olimpiyat sıralamalarına çok yakın olduğunu ve burada alacakları iyi derecelerinin kendilerini olimpiyata taşıyabileceğini belirtti.

Türkiye'de plaj voleybolunun son 6 yılda büyük bir ivme yakaladığını kaydeden Değirmenci, şöyle konuştu:

"2008-2009 yılında plaj voleybolu ligi kurulmasıyla sporcu sayısında artış yaşanmaya başladı. Uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirmeye başladık. Mesela bu organizasyon 20 yıl önce Alanya'da düzenlenmişti. Organizasyonu 20 yılın ardından Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Plaj voleybolunda hem sporcu sayısı hem de alt yapı anlamında dünya seviyesini yakalamak üzereyiz."

Değirmenci, Antalya'nın plaj voleybolu için en uygun kentlerden birisi olduğunu sözlerine ekledi.

FIVB World Tour Antalya Open, 25 Ekim'de final karşılaşmaları ile sona erecek.

Sıradaki Haber
TSYD Dostluk Kupası Ziraat Bankası'nın!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz