Voleybol

"Bu sene bizim çocuklar öne çıktı"

15 Mayıs 2019 Çarşamba 13:02 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2019 Çarşamba 13:12

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, Efeler Ligi'nde yerli oyuncuların performanslarıyla ön plana çıktığını belirtti.

Nedim Özbey ve takım kaptanları Arslan Ekşi ile Burutay Subaşı, ay-yıldızlıların, Avrupa Altın Ligi hazırlıkları kapsamında TVF Başkent Voleybol Salonu'nda yaptığı kampta AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
 
Nedim Özbey, Efeler Voleybol Ligi’nin bu yıl çekişmeli geçtiğine dikkati çekerek "Erkek voleybolcularımızın, yerli oyuncularımızın çok üstün başarı göstermesinden kaynaklı bu sene lig zorlu geçti." diye konuştu.
 
Milli takımın uzun araştırmaların sonunda ve istatistiki çalışmaların ardından genç voleybolculardan oluşturulduğunu ifade eden Özbey, bu seçimin Türk voleybolunun geleceği için yapıldığını vurguladı.
 
Avrupa Altın Ligi'nde A Grubu'nda Belçika, Slovakya ve Letonya ile mücadele edeceklerini ve sezona 26 Mayıs Çarşamba günü Sivas'ta oynayacakları Letonya maçıyla başlayacaklarını söyleyen Özbey, organizasyonda finale kalmak istediklerini belirtti.
 
"Rakiplerimizin gücünü biliyoruz"
 
Avrupa Altın Ligi’nde geçen sene üçüncü olduklarını anımsatan Özbey, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Finale kalıp daha iyi derece elde etmek istiyoruz. Kadromuz bu hedefe uygun. Bir tane de abileri var başında hem abilik hem kaptanlık yapıyor. Memnunum çalışmalardan ancak hazırlık için çok kısa bir süremiz var. Çalışmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Çok ciddi rakiplerle oynayacağız. Kendi sahamızdaki maçları alıp, dışarıda da maç kazanıp grubumuzda lider olarak play-off’a katılmak istiyoruz. Play-off’ta derece yapmak istiyoruz. Rakiplerimizin gücünü de biliyoruz."
 
Avrupa Şampiyonası’nın finallerinin Avrupa Altın Ligi’nin ardından oynanacağı ve Erkek Voleybol Milli Takımı'nın bu organizasyona direkt katılacağı bilgilerini veren Özbey, "Temmuz ayında ara vereceğiz, ağustos ayında tekrar başlayacağız ve Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız. Çok umutluyum çocuklardan." ifadelerini kullandı.
 
Arslan Ekşi: "Voleybolun ne kadar sevildiğini gözlerimle gördüm"
 
Erkek Voleybol Milli Takımı kaptanlarından Arslan Ekşi, Türk seyircinin voleybola ilgisi, milli takıma destek ve sevgisinin giderek daha da arttığını dile getirdi.
 
Türkiye'de voleybolun ne kadar sevilip takip edildiğini gördüğünü ifade eden Arslan, şöyle devam etti:
 
"Urfa’da başladık, inanılmaz bir seyirci desteği. Orada müthiş sempati kazandık. Gençlerimiz de Ukrayna ekibini Urfa’da yendi. Arkasından Van’a gittik. Van’daki seyirciyi, sevgiyi size anlatamam... Böyle bir seyirciyi ilk defa gördüm. Samsun'da da aynı şey oldu. Sevginin, başarıya, erkek voleybol takımına yansıdığını düşünüyorum. O sevgiye karşılık verdik. Şimdi Sivas, Malatya ve Trabzon’da oynayacağız. Sporu seven 3 ilimiz. Şimdiden arıyorlar, maçları soruyorlar. Bu çok güzel bir şey. Anadolu’da böyle bir ilgi görmek şaşırtıcı. Biz de bu ilgi karşısında çok mutlu oluyoruz."
 
Ekşi, Avrupa Altın Ligi'nde genç ve dinamik bir takımla mücadele edeceklerini belirtti.
 
Lige hazırlık için önlerinde 15 günlük çok kısa bir süre olduğuna dikkati çeken Ekşi, "İlk maçımızı Sivas’ta oynayacağız. Asıl hedefimiz Avrupa Şampiyonası, Avrupa Ligi bizim için hazırlık olacak. Kazasız, belasız, sakatsız şekilde Avrupa Ligi’nden şampiyon dönmek istiyoruz." diye konuştu.
 
Burutay Subaşı: "Aç bir takımla Avrupa Ligi'ne başlayacağız"
 
Kaptan Burutay Subaşı da milli takım kadrosunda yer alan genç sporcuların performanslarıyla ligde kendilerini gösterdiğini ifade etti.
 
"Üst seviyedeki sporcuların aldığı ücretlerin çok yükselmesi nedeniyle Türk oyuncuların ön plana çıktığı" değerlendirmesini yapan Burutay, şu ifadeleri kullandı:
 
"Bizim için çok güzel, bu sonuçta milli takıma yansıyacak. Bütün arkadaşlarımızla konuştuk, kardeşlerimizle sohbet ettik. Hepsi şu an aç, milli takımda oynamak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu milli takımın çok daha iyi yerlere geleceğinin göstergesi. Biz de ağabeyleri olarak onlara yardım edeceğiz. Aç bir takımla Avrupa Ligi'ne başlayacağız. Ligi ilk sırada tamamlayabiliriz."
 
Kaynak: AA
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz