Voleybol

Bir günde iki Avrupa kupası

03 Mart 2014 Pazartesi 11:51 - Son Güncelleme 17 Mart 2014 Pazartesi 23:40

Fenerbahçe, Avrupa'da aynı gün iki kupa kaldırmak istiyor.

Avrupa kupalarında hem erkek hem de kadın voleybol takımları finale yükselen Fenerbahçe Kulübü, rövanş maçlarını İstanbul'da aynı gün oynayıp, taraftarının önünde bir günde iki Avrupa kupası kaldırmak istiyor.

Fenerbahçe Kulübü'nün voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay, yaptığı açıklamada, erkek ve kadın takımlarının finalde ilk maçlarını deplasmanda oynayacaklarını belirterek, "Kadınlarda ikinci maç 29 Mart, erkeklerde ise 30 Mart'ta İstanbul'da olacak. Erkek ve kadın voleybol takımlarımızın rövanş maçlarını İstanbul'da aynı gün oynaması için CEV ile görüşeceğiz. İkisini de ayın 29'una alabilirsek, taraftarlarımıza iki final maçını bir arada izletmiş olacağız" diye konuştu.

Türkiye'de bir spor kulübünün aynı branşta iki takımının aynı anda Avrupa'da ilk kez final oynadığına dikkati çeken Hakan Dinçay, şunları kaydetti:

"Avrupa'da aynı anda hem erkeklerde hem kadınlarda final oynayan bir Türk spor kulübü hatırlamıyorum. Fenerbahçe hep ilklerin kulübü olmuştur. Her şeyde ilkleri yapan Fenerbahçe'dir. Amatör branşlarda bu kadar kupada mücadele ediyor, finalleri oynuyor. Özellikle spor kulübü olarak, bunun altını çizerek söylüyorum. Hiçbir spor kulübünün amatör branşlarda Avrupa'da iki takımla final oynadığını hatırlamıyorum. Bu Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür."

"İnşallah iki kupayı da alırız"

Kadınların ilk maçta İstanbul'da 3-0 yendiği Azeryol Bakü'yü deplasmanda da aynı skorla yenerek finale kaldığını hatırlatan Dinçay, "Bakü'ye giderken oradaki hakem hatalarından tedirgindik" dedi.

Hakan Dinçay, Bakü'deki maçta çok iyi oynadıklarını belirterek, "Takımımız iyi oynadığı sürece, farkı kapatmadığı sürece Bakü'de tur atlayacağımızı biliyorduk. Gayet iyi başladılar, sonunu da iyi getirdiler. Altın sete kalmadan 3-0 gibi güzel bir sonuçla finale yükseldik. İki takımımızın da finale çıkması bizi çok mutlu etti. İnşallah iki kupayı da alır, ülkemize armağan ederiz" ifadelerini kullandı.

Finaldeki rakipleri Rusya'nın Uralochka-NTMK takımıyla ilk maçı deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Dinçay, "Uzun bir yol olacak. En büyük sıkıntımız ilk maçın yorucu bir deplasmanda olması. Ekaterinburg'daki ilk maçtan iyi bir sonuçla dönüp, İstanbul'da taraftarlarımızın önünde kupayı kaldırmayı amaçlıyoruz. Kadınlarda Dünya ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğumuz var. Geçen sezon CEV Kupası'nda finalde kaybetmiştik. CEV Kupamız eksikti, inşallah bu sene o kupayı da alırız" diye konuştu.

"Erkeklerde 2. kupayı alacağız"

Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı'nın Avrupa kupaları tarihinde ilk kez final oynadığına dikkati çeken Hakan Dinçay, "Erkek takımı sezon başında Balkan Kupası'nı kazandı. İnşallah ikinci kez ülkemize kupa getirecek" diye konuştu.

Dinçay, erkeklerin Fransa'nın Nantes takımı karşısında iki maçta da kazandığını hatırlatarak, "Deplasmandaki rövanş maçında iyi mücadele ettiler ve finale yükseldiler. İnanıyorum ki o kupayı da getireceğiz. Zaten oturmuş bir takımımız var. 3-4 senedir bir arada oynayan ve bu sezon teknik heyetle iyi kaynaşmış bir ekip. İnşallah ligde de başarılı olacak" şeklinde görüşlerini aktardı.

Kadın masa tenisi takımının ETTU Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacağını, kadın basketbol takımının FIBA Avrupa Ligi'nde yenilgisiz devam ettiğini, erkek basketbol takımının da iddiasını sürdürdüğünü hatırlatan Hakan Dinçay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunları özellikle spor kamuoyunun takdir etmesi gerekiyor. Biz hep altını çizerek söylüyoruz, biz bir spor kulübüyüz. Bizde sadece futbol değil, amatör branşlar da hep başarı var. Bu başarıyı sadece Türkiye liglerinde değil, Avrupa'daki başarıyla da taçlandırmamız bizi mutlu ediyor. Bizim büyüklüğümüz burada. Biz büyük bir aileyiz. Büyük bir spor kulübüyüz. Bunu da ispat ediyoruz. Onun için başta başkanımıza bütün yöntemimize gerçekten spor kulübü olarak hep bu gözle gördüğü için ayrıca teşekkür ediyorum."

AA

Sıradaki Haber
Voleybolda Avrupa'yı salladık!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz