Voleybol

F.Bahçe çifte şampiyonluğa kilitlendi

22 Mart 2014 Cumartesi 11:49 - Son Güncelleme 22 Mart 2014 Cumartesi 11:55

Fenerbahçe kadın ve erkek voleybol takımları finalde galibiyet istiyor.

Voleybolda Kadınlar CEV Kupası finalinde gelecek hafta Rusya'nın Uralochka takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'nin Güney Koreli oyuncusu Yeon Koung Kim, geçen sezon finalde kaybettikleri kupayı bu sezon müzelerine götüreceklerine inandığını söyledi.

Kim, finale iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, "Takım olarak çok iyi durumdayız. Ben de finale hazırım. Herkes finali bekliyor. Geçen sezon CEV Kupası'nı finalde kaybetmiştik. Ancak bu sene kesin kazanacağımıza inanıyorum. Finalde bu kez kupayı kaldıracağız" diye konuştu.

Finalde ilk maçı 26 Mart Çarşamba günü deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Güney Koreli oyuncu, yorucu bir yolculuğun ardından zor bir maç yapacaklarını kaydetti. Rus ekibi Uralochka'nın iyi bir takım olduğunu vurgulayan Kim, şöyle devam etti:

"Uralochka'da herkes iyi oynuyor. Uzun boylu bir takım. Blokta ve hücumda çok iyiler. İlk maç için uzun bir seyahat yapacağız. İyi hazırlanmak gerekiyor. Eğer orada ilk maçı kazanırsak buradaki ikinci maç çok kolay olacaktır. Taraftarlarımızın önünde şampiyonluk kupasını kazanacağımızı düşünüyorum."

"Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı bekliyorum"

Yeon Koung Kim, Fenerbahçe'nin CEV Şampiyonlar Ligi'nde yeniden şampiyonluk yaşayabilecek bir takım olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu belirten Kim, "Yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı bekliyorum. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde yeniden şampiyonluk yaşayabilecek bir kulüp. Seneye de sarı-lacivertli formayı giyip, Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'nde oynamak isterim" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'da en sevdiğim şey Fenerbahçe"

Güney Koreli oyuncu, 3 senedir Türkiye'de oynadığını, fırsat buldukça İstanbul'u gezdiğini anlattı.

Artık İstanbul'da birçok yeri bildiğini kaydeden Kim, "İstanbul'da fırsat buldukça geziyorum. Üç senedir burada olduğum için artık birçok yeri biliyorum. Taraftarlarımız da burada bana çok yardımcı oluyor. İstanbul'u seviyorum. İstanbul'da en sevmediğim şey trafik. En sevdiğim şey ise Fenerbahçe" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı da iddialı 

Voleybol Erkekler CEV Challenge Kupası'nda final oynayacak Fenerbahçe Grundig'in smaçörü Felipe Luiz Fonteles, agresif oyunun kupa hedefinde belirleyici olacağını ifade etti.

Brezilyalı oyuncu, 26 ve 29 Mart tarihlerinde İtalya'nın Andreoli takımıyla yapacakları final maçları öncesi soruları cevapladı.

İki takım adına kupa hedefi için iyi çalışmak ve maçlara her yönüyle hazır olmanın önemli olduğunu vurgulayan Fonteles, "Finaller öncesi çalışmak çok önemlidir. Elbette finaldeki rakibimiz de çok iyi hazırlanarak karşımıza çıkacak. Agresif oyun buradaki en önemli anahtarlardan birisidir diyebilirim. İki maçta da rakibimiz karşısında bu oyun anlayışını ortaya koymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Final için takım halinde hazırız"

Brezilyalı smaçör, başarılı geçen bir sezonda Avrupa'da kupa kazanmak adına son aşama için hazır olduklarını kaydetti.

Sezon içindeki zorlu mücadelelerde eksiklerini giderdiklerini, takımın çok geliştiğini anlatan sarı-lacivertli oyuncu, "Takımımız için çok önemli iki maça çıkacağız. Biliyoruz ki elde edeceğimiz başarı, bizim için önemli bir başarı olacak. Takım olarak sezon içinde kendimizi çok geliştirdik. Maçtan maça bu gelişmeyi sağladık. Şimdi final için de takım halinde tam olarak hazırız" diye konuştu.

Kendilerinin yanı sıra kadın takımının da finale kalmasının Fenerbahçe camiasında yarattığı kupa beklentilerinin bir baskı yaratıp yaratmadığı sorusuna da Brezilyalı oyuncu, "Gerek teknik gerekse mental olarak önümüzdeki iki maça iyi hazırlanıyoruz. Herhangi bir stres veya baskı yaşamıyoruz. Son maçımızda da gayet güzel oynadık. Takım olarak bu zorlu iki maça hazırız" ifadelerini kullandı.

"Taraftar gelsin bizi desteklesin, biz de şampiyon olalım"

Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertli taraftarlara gönderdiği mesajda, "Taraftar gelsin bizi desteklesin, biz de şampiyon olalım" diye konuştu.

Hedeflerinin her zaman, taraftarların keyifle izleyebileceği bir mücadele ve oyun ortaya koymak olduğunu dile getiren Fonteles, "Biz zaten taraftarımızın keyif alacağı bir voleybol oynamak için buradayız. Avrupa'da önemli bir kupa elde etme şansımız var. Taraftarımız gelsin, bizi desteklesin, keyif alsınlar, biz de şampiyon olalım" şeklinde görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
F.Bahçe'den Avrupa'da çifte final pozu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz