Voleybol

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki tarihi sınavı

28 Mart 2014 Cuma 10:53 - Son Güncelleme 28 Mart 2014 Cuma 10:57

Fenerbahçe kadın ve erkek voleybol takımları Avrupa'da şampiyonluk için sahada.

Fenerbahçe'nin kadın ve erkek voleybol takımları, Avrupa arenasında mücadele ettikleri kulvarlarda 29 Mart Cumartesi günü tarihi sınavlara çıkacak.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası finalinin rövanşında Rusya'nın Uralochka ekibini, Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı ise CEV Challenge Kupası finalinin rövanşında İtalya temsilcisi Andreoli'yi İstanbul'da konuk edecek.

Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki tarihi günde saat 16.30'da başlayacak maçta erkekler, saat 20.00'de başlayacak müsabakada da kadınlar şampiyonluk mücadelesi verecek.

Sarı-lacivertliler "İki kupa tek arma" sloganıyla, iki kupayı da kazanmak istiyor.

Erkeklerin kozu seyirci avantajı
İtalyan rakibi karşısında ilk maçta deplasmanda 3-2'lik yenilgi alan Fenerbahçe Grundig, seyirci avantajını kullanarak kupaya uzanmaya çalışacak.

Latina'daki maçta 2-0 öne geçtiği mücadelede sonraki 3 seti kaybederek 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, İstanbul'daki rövanşta maçı altın sete bırakmadan kupayı kaldırmak istiyor.

Tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası mücadelesinde final oynayan Fenerbahçe Grundig, Andreoli karşısında elde edeceği 3-0'lık veya 3-1'lik galibiyetlerle şampiyon olacak. 3-2'lik galibiyetle mücadeleyi altın sete taşıyacak sarı-lacivertliler, her türlü yenilgide kupayı rakibine bırakacak.

Fenerbahçe Grundig-Andreoli maçını Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti)- Sanja Miklosic (Slovenya) hakem ikilisi yönetecek.

"Sarı Melekler" rövanşta da kazanmak istiyor
Ekaterinburg'daki zorlu deplasman mücadelesini 3-2'lik galibiyetle geçen kadın voleybol takımı, ilk maçta aldığı skorun avantajıyla rakibini ikinci kez yenerek şampiyonluklarına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

Rus ekip karşısında alacağı her türlü galibiyetle şampiyon olacak "Sarı Melekler", 3-0'lık ve 3-1'lik yenilgilerinde kupa Rus ekibe bırakacak. Fenerbahçe'nin 3-2'lik yenilgisi halinde ise şampiyonu altın set belirleyecek.

Fenerbahçe Kulübü'nün iki maç için satışa sunduğu biletlere taraftarların yoğun ilgi gösterdiği öğrenilirken, iki takımın da tarihi maçlarda büyük bir taraftar desteğiyle mücadele etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe-Uralochka mücadelesini Luca Sobrero (İtalya)-Ute Maria Fischer (Almanya) hakem ikilisi yönetecek.

Sıradaki Haber
Avrupa'dan Halkbank'a övgü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz