Voleybol

Filede büyük zafer!

24 Ocak 2014 Cuma 11:08 - Son Güncelleme 24 Ocak 2014 Cuma 11:15

Avrupa kupalarında mücadele eden 8 Türk ekipten 7'si adını üst tura yazdırdı.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa kupalarında, Türk takımlarının mücadelesi devam ediyor.

DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi Galatasaray üzdü

DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turunda Azeri Igtisadchi Bakü'yü her iki maçta da 3-0 yenen VakıfBank, 6'lı play-off turuna yükseldi.

Polonya'dan Atom Trefl takımını deplasmandaki ilk maçta 3-0, sahasındaki rövanş maçında ise 3-1 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA da tur atladı.

Ligdeki diğer Türk temsilcisi Galatasaray Daikin, deplasmandaki ilk maçta 3-1 yenildiği Fransız RC Cannes ekibine sahasındaki rövanş maçında da 3-0 mağlup oldu ve Arupa kupalarına veda etti.

6'lı play-off turunda Eczacıbaşı VitrA, Rusya'nı Omichka OMSK Region takımıyla karşılaşacak. VakıfBank'ta, Galatasaray Daikin'i eleyen RC Cannes ile mücadele edecek.

Ligde 6'lı play-off turunda ilk maçlar 4-6 Şubat, rövanş maçları ise 11-13 Şubat tarihlerinde yapılacak.

CEV Kupası

Erkekler CEV Kupası 1. etap 4'lü finallerinde Bulgaristan'ın CVC Gabrovo takımıyla eşleyen Maliye Milli Piyango, deplasmandaki maçı 3-2 kaybetmesine rağmen sahasında 3-1 galip gelerek Çalenç Turu'na yükselmeyi başardı. Türk temsilcisi bu turda Romanya'nın Tomis takımıyla eşleşti.

Bayanlarda ise Fenerbahçe, Finlandiya'nın LP Salo takımını her iki maçta da 3-0 yenerek tur atlayan taraf oldu. Sarı-lacivertli ekip bir üst turda Çek Cumhuriyeti'ndan Agel ile karşılaşacak.

Çalenç Turu'nda ilk maçlar 4-6 Şubat, rövanş maçları ise 11-13 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Challenge Kupası

Erkekler Challenge Kupası ilk etap 8'li finallerinde, Avusturya'dan hotVolleys Viyana'yı sahasında 3-0, deplasmanda ise 3-1 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, etabın 4'lü finallerinde Belçika'dan Euphony Asse-Lennik ile eşleşti.

Finlandiya'nın VaLePa Sastamala takımını sahasında 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, deplasmanda ise rakibinden iki set almayı başardı ve 3-2'lik yenilgi sonrası tur atladı. Ekip, bir üst turda Belarus'un Stroitel takımı ile mücadele edecek.

Bayanlar Challenge Kupası'nda yer alan tek Türk temsilcisi Beşiktaş da İsviçre'nin Kanti takımını sahasında 3-0 yendi. Deplasmanda da rakibini 3-0'lık skorla geçen Beşiktaş, 4'lü finallere kaldı ve Fransız temsilcisi Rocheville LE CANNET'in rakibi oldu.

Erkekler ve Bayanlar Challenge Kupası'nda final etabı öncesi 4'lü finaller ilk maçları 4-6 Şubat, rövanş maçları ise 11-13 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe Grundig turladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz