Voleybol

Polonya ekibi Avrupa üçüncüsü oldu

23 Mart 2014 Pazar 16:33 - Son Güncelleme 23 Mart 2014 Pazar 16:41

Dörtlü Final'de Zenit Kazan'ı 3-1 yenen Jastrzebski Wegiel üçüncü oldu.

Voleybolda DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Zenit Kazan'ı 3-1 yenen Jastrzebski Wegiel üçüncü oldu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Halkbank'ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun üçüncülük mücadelesinde Polonya takımı Jastrzebski Wegiel ile Rus ekibi Zenit Kazan karşılaştı.

Jastrzebski Wegiel, rakibine oranla üstün oynadığı ilk sette, birinci teknik molayı 8-2, ikinci teknik molayı ise 16-12 üstün geçti. Takım kaptanı Lasko ile Kubiak'ın performanslarıyla öne çıktığı seti 25-21 alan Polonya ekibi 1-0 öne geçti.

İkinci sette toparlanan Zenit Kazan, Mikhailov ve Anderson ile sayılar buldu. Rus ekibi, ilk teknik molaya 8-7 geride girse de ikinci teknik molasını 16-14 önde bitirdiği seti 25-20 alarak setlerde durumu eşitledi: 1-1

Üçüncü sette oyuna ağırlığını koyan Jastrzebski Wegiel, ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı ise 16-11 önde kapatarak seti 25-17 aldı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Boy ortalamasında rakibinden geride olan Zenit Kazan, üçüncü sette Polonya ekibini file önünde geçmekte zorlandı. İlk teknik molayı 8-6 önde geçen Rus ekibi, ikinci teknik molaya 16-15 geride girdi. Zenit Kazan, en önemli kozlarından Mikhailov da hücumlardan eli boş dönünce seti 25-23 rakibine kaptırdı ve maç 3-1 Jastrzebski Wegiel'in galibiyetiyle sona erdi.

Jastrzebski Wegiel, böylece Avrupa'nın en iyi 3. kulübü oldu ve bronz madalya kazandı.

2012 yılını şampiyonlukla, geçen sezonu ise üçüncülükle tamamlayan Zenit Kazan ise düşüşünü sürdürdü. Bu yılki Dörtlü Final organizasyonunun favori takımlarından biri olarak gösterilen Rus ekip, beklenenin altında bir performans sergileyerek, sezonu 4. sırada tamamladı.

Karşılaşmayı DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, CEV Başkanı Andre Meyer, Kıdemli Başkan Vekili Aleksandar Boricic ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, protokol tribününden takip etti.

Jastrzebski Wegiel: 3 - Zenit Kazan: 1

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Daniele Rapisarda (İtalya), Vladimir Simonovic (Sırbistan)

Jastrzebski Wegiel: Czarnowski, Masny, Kubiak, Pajenk, Lasko, Gierczynski (Wojtaszek, Malinowski, Popiwczak, Van De Voorde, Filippov, Marechal)

Zenit Kazan: Anderson, Apalikov, Mikhaliov, Sivozhelez, Volkov, Grbic (Verbov, Babichev, Yakovlev, Abrosimov, Kobzar)

Setler: 25-21, 20-25, 25-17, 25-23

Süre: 98 dakika (27, 24, 24, 23)

Sıradaki Haber
"Türk voleybolu inanılmaz yükselişte''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz