Voleybol

"Şampiyonluk dışında hiçbir derece artık bizi mutlu etmiyor"

17 Nisan 2018 Salı 11:30 - Son Güncelleme 17 Nisan 2018 Salı 11:35

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk takımlarının Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla gururlandıklarını belirterek, "Şampiyonluk dışında hiçbir derece artık bizi mutlu etmiyor" dedi.

Üstündağ, AA'ya yaptığı açıklamada, Eczacıbaşı VitrA'nın Kadınlar CEV Kupası kazandığını dile getirerek, "Ziraat Bankası ve Bursa Büyükşehir Belediyespor final oynadılar ve direkten dönerek ikinci oldular. Bunlar Türk voleybolunun geldiği noktayı gösteriyor. Bu noktada şunu söylemeliyim ki artık ikincilikler bile Türk voleybolunu kesmiyor. Biz her organizasyonda şampiyonluğun favorisi konumundayız." diye konuştu.

Başkan Üstündağ, voleybolda kulüpler bazında önemli işlere imza atmaya devam ettiklerini dile getirerek, "CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde son 4 takım arasında 2 Türk takımı bulunuyor. Bu bile başlı başına bir gurur kaynağıdır. Belki orada Türk voleybolu adına bir ilk yaşanacak ve Şampiyonlar Ligi finalini iki Türk takımı oynayacak." ifadelerini kullandı.

CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Galatasaray'ın ev sahibi Romanya temsilcisi CSM Volei Alba Blaj, VakıfBank'ın ise İtalyan ekibi Imoco Volley ile eşleştiğini hatırlatan Üstündağ, "CEV Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonu Romanya'nın başkenti Bükreş'te 5-6 Mayıs'ta düzenlenecek. Galatasaray ve VakıfBank, rakiplerini elemesi durumunda finalde karşı karşıya gelecek. Bu gerçekleşirse bir başka ilke imza atmanın gururunu yaşayacağız. Tüm arzumuz ve konsantrasyonumuz bu yönde." değerlendirmesinde bulundu.

"İnanmak, çok çalışmak ve altyapıya yatırım"

TVF Başkanı Üstündağ, başarının kısa vadede yakalanamayacağını ve önemli yatırımlar gerektirdiğinin altını çizerek, "İnanmak, çok çalışmak ve altyapıya yatırım. Başarının sırrı bu kriterlerde gizli." dedi.

Türk takımlarının Avrupa'da geldiği noktanın tartışılamayacağını ifade eden Üstündağ, şunları kaydetti:

"Türk voleybolu, son yıllarda artık Avrupa'yı da aştı ve dünya şampiyonlukları kazanır hale geldi. En prestijli kupa olan Şampiyonlar Ligi'nde temsil sayımızın artması da gözardı edilemez bir başarı. Türk voleybolu adına gurur verici durumdayız. Kulüpler, uluslararası alanda başarılar elde etti, ediyor. Bu çıtayı artık milli takım seviyesinde de sürdürebilmek adına çalışmalarımıza başladık. Bulunduğumuz her organizasyonda şampiyonluk istiyoruz. Kulüplerle iyi bir diyalog içinde çalışmaya devam edeceğiz. 17 Yaş Altı Milli Takımı'mız ve 18 Yaş Altı Milli Takımı'mız, iyi yolda gidiyor. Altyapıdaki oyuncularımızın potansiyelleri ve elde ettikleri başarılar, geleceğe fazlasıyla umutlu bakmamızı sağlıyor. Türk voleybolu, gerek kulüp gerekse de milli takım düzeyinde gurur abidemizdir."

Sıradaki Haber
Challenge Kupası'nda şampiyon Bunge
Yükleniyor lütfen bekleyiniz