Voleybol

Voleybolda "bahar" havası

14 Şubat 2014 Cuma 11:59 - Son Güncelleme 14 Şubat 2014 Cuma 13:27

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden 7 Türk ekibinden 6'sı yoluna devam etti.

Voleybolda Türk takımları, Avrupa kupalarındaki final yürüyüşlerini sürdürdü. Avrupa'da mücadele eden 7 Türk takımından 6'sı yoluna devam etti.

CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı VitrA, 6'lı play-off turunun ilk maçında 3-1 mağlup ettiği Rus Omichka OMSK Region'ı, rövanşta da 3-0'la geçti ve 4'lü Finaller'e yükselme başarısı gösterdi.

Aynı kupada mücadele eden bir diğer Türk takımı VakıfBank da 6'lı play-off turunda ilk maçta 3-1 yendiği Fransız RC Cannes'ı rövanşta altın setin sonucunda kupanın dışına iterek 4'lü Finaller'e adını yazdırdı.

CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde iki Türk ekibi 4 Finaller'de birbirinin rakibi oldu. Kupada 4'lü Finaller, 15-16 Mart tarihlerinde Azerbaycan'ın Bakü kentinde yapılacak.

CEV Kupası
Bayanlar CEV Kupası Challenge Turu'nda ise Fenerbahçe, Çek Age Prostejov'a şans tanımadı. Sarı-lacivertli takım, ilk maçta 3-0 mağlup ettiği rakibini rövanş mücadelesinde de aynı skorla geçerek yarı final biletini kaptı. Fenerbahçe, finale çıkabilmek için Azerbaycan'ın Azeryol Baku takımı ile karşılaşacak.

Avrupa kupalarında Türk temsilcilerinden tek fire Maliye Milli Piyango'dan geldi. Başkent ekibi, Erkekler CEV Kupası Challenge Turu'nda Rumen Tomis Constanta engeline takıldı. Maliye Milli Piyango, ilk maçta 3-1 mağlup olduğu rakibi Tomis Constanta'ya rövanş karşılaşmasında 3-0 yenilerek Avrupa kupalarına veda etti.

Challenge Kupası
Erkekler Challenge Kupası'nda iki Türk takımı yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Kupada ana tablo 4'lü Final karşılaşmalarının ardından Fenerbahçe Grundig ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi rakiplerini kupanın dışına iterek yarı finale çıktı.

Fenerbahçe Grundig, Stroitel Minsk'i 3-2 ve 3-0'lık skorlarla elerken, yarı finalde Fransa'nın Nantes Reze Metropole takımıyla eşleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi da 3-2 mağlubiyetin rövanşında Belçika ekibi Euphony Asse-Lennik'i 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla, yarı finale yükselen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un rakibi İtalya'nın Andreoli Latina takımı oldu.

Bayanlarda da Beşiktaş yoluna devam etti. Ana tablo 4'lü Final'de Beşiktaş, ilk maçta 3-0 kaybettiği rakibi Fransız Rocheville Le Cannet karşısında rövanşta zoru başardı. Normal sürede rakibi karşısında 3-0 üstünlük kuran siyah-beyazlılar, altın seti de 15-8 kazanarak yarı finalde Polonya'nın Impel Wroclaw takımıyla eşleşti.

"Avrupa kupalarında ciddi bir güce dönüştük"
Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türk takımlarının artık Avrupa kupalarında göz önüne alınması gereken ciddi bir güce dönüştüğüne belirterek, "Takımlarımızın aldıkları uluslararası başarılar hepimizi gururlandırıyor" dedi.

Mutlugil, voleybolun en büyük ve prestijli kulüp organizasyonlarından CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi 4'lü Finalleri'ne 2 bayan Türk ekibinin kaldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde bayanlarda Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank mücadele edecek. Bu kupanın 4'lü Finalleri'nde son 3 yıldır 2 Türk takımı yer alıyor. Erkeklerde ise Halkbank 4'lü Finaller'e evsahipliği yapacak. Buna ilaveten CEV Kupası yarı finalinde Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, Challenge Kupası yarı finallerinde ise erkeklerde Fenerbahçe Grundig ve İstanbul Büyükşehir Belediye, bayanlarda da Beşiktaş ülkemizi temsil edecek."

Takımların Avrupa kupalarında Türkiye'yi en üst seviyede temsil etmelerinin çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Mutlugil, "İnanıyorum ki takımlarımız final yollarına emin adımlarla yürürken, Türk voleyboluna ve ülkemize büyük başarılar armağan etmeyi sürdürmeye devam edecekler. Bütün takımlarımıza final yolunda başarılar dilerim" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Maliye Milli Piyango veda etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz