Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Voleybol

Başkentte dev turnuva başlıyor

14 Aralık 2021 Salı 15:53

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, yarın Ankara'da başlayacak. TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız'dan yayınlanacak turnuvada temsilcilerimiz VakıfBank ve Fenerbahçe Opet şampiyonluk için mücadele verecek.

Ankara Spor Salonu'nda 5 gün sürecek Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası, organizasyonda Türkiye'den iki takım yer alıyor. A Grubu'nda Fenerbahçe Opet'in yanı sıra İtalya'dan Imoco Volley ve Brezilya'dan Dentil Praia, B Grubu'nda ise VakıfBank ile Kazakistan'dan Altay ve Brezilya'dan Minas takımları mücadele edecek.

2021 FIVB Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın açılış maçı yarın saat 15.00'te B Grubu'nda Minas ve Altay takımları arasında yapılacak. Günün diğer maçında ise A Grubu'nda saat 18.30'da Fenerbahçe Opet ile Imoco Volley karşı karşıya gelecek.

VakıfBank ise ilk maçına 16 Aralık Perşembe günü saat 15.00'te Altay karşısında çıkacak.

Şampiyonada grup maçlarının programı şöyle:

15 Aralık Çarşamba:

15.00 Minas-Altay

18.30 Imoco Volley-Fenerbahçe Opet

16 Aralık Perşembe:

15.00 VakıfBank-Altay

18.30 Dentil Praia-Fenerbahçe Opet

17 Aralık Cuma:

15.00 Imoco Volley-Dentil Praia

18.30 Minas-VakıfBank

Grup maçları sonucunda ilk iki sırayı alan takımlar 18 Aralık'ta yarı finalde mücadele verecek; şampiyonanın üçüncülük ve final maçı ise 19 Aralık Pazar günü yapılacak.

Mücadeleleler TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

- Türk takımlarının 6 şampiyonluğu var

FIVB tarafından 1991'den bu yana organize edilen Dünya Kulüpler Şampiyonası'na ilk kez ev sahipliği yapacak Türkiye, kadınlar kategorisinde 6 şampiyonluk, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük elde etti.

Organizasyon tarihinde Türk takımlarından VakıfBank 3 kez (2013, 2017, 2018) kupayı kazanırken Eczacıbaşı 2 kez (2015, 2016), Fenerbahçe ise 1 kez (2010) şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

2011'de VakıfBank'ın, 2019'da ise Eczacıbaşı'nın ikinciliğinin bulunduğu şampiyonada, 2012'de Fenerbahçe, 2016 ve 2019'da VakıfBank, 2018'de de Eczacıbaşı üçüncü sırayı aldı.

Son olarak 2019'da düzenlenen organizasyonda İtalyan ekip Imoco Volley şampiyonluğa ulaşmıştı.

"İnşallah kupa Türkiye'de kalır"

Organizasyonda iki Türk takımın kürsüde olmasını arzuladıklarını belirten VakıfBank Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, "Sonuç itibarıyla Türkiye kazanacak. VakıfBank ve Fenerbahçe olarak Türk sporu adına Ankara'da olacağız. Elbette ki Fenerbahçe'nin de kazanmasını arzu ediyoruz. VakıfBank'ın da kazanmasını istiyoruz. Fenerbahçe'yi de sonuna kadar destekleyeceğiz. Kupayı Türk takımlarından birinin alması gurur kaynağı olur. Kim alırsa alsın ama iyi olan alsın. Elbette turnuvanın favorisiyiz. İnşallah kupa Türkiye'de kalır ve iki kaptanımız Melis ile Eda'nın ellerinde yükselir." değerlendirmesinde bulundu.

VakıfBank'ın 73 maçlık yenilmezlik serisini İtalya'nın Imoco takımının kırdığının hatırlatılması üzerine Üstünsalih, "Zirvede tutunmak zor. Rekorlar da kırılmak için var. Ben kendilerine 'merak etmeyin biz rekoru geri alırız, tekrar kırarız' diye ifade ettim. Bizim için de hedef olur diye bekliyoruz. O hedefi tekrar yaparız, VakıfBank bunu yapacak güçte." diye konuştu.

- Üstündağ: "Dünya birincisi ve ikincisinin Türkiye'den çıkacağını hayal ediyorum"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise Türk voleybolu adına önemli günler yaşayacaklarını vurgulayarak, "İki Türk takımıyla katılmak bir ilk. Bu organizasyonu kurumlar, kuruluşlar kulüpler değil federasyon yapıyor. Tüm paydaşlarımızla yapıyoruz. Birlikte en iyisini yapmaya çalışacağız. İsteğimiz kupa finalinin iki Türk takımı arasında oynanması. Dünya birincisi ve ikincisinin Türkiye'den çıkacağını hayal ediyorum." şeklinde konuştu.

VakıfBank ve Fenerbahçe Opet'in kürsüye çıkmak için önemli bir kapasiteye sahip olduğunu anlatan Üstündağ, şunları söyledi:

"İnşallah bunu sahaya yansıtacaklar. Voleybol taraftarlarının desteğiyle iki Türk takımını o zirvede göreceğiz. Biz birlikteliği, bütünlüğü geldiğimiz ilk günden beri sağladık. Göreve geldiğim ilk gün Fenerbahçe ile Galatasaray final oynadı. Fenerbahçe'nin şampiyon, Galatasaray'ın ikinci olduğu turnuvada seremoniden sonra her iki takım ve federasyon yöneticileri olarak beraber çektirdiğimiz resim o dönem yılın resmi oldu. Bu birlikteliğin başlangıcıydı, şu ana kadar bunu gerçekleştirdik."

Etiketler: Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Voleybol